Με τη μεγαλύτερη αποστολή ετοιμάζεται να πάρει μέρος για 11η συνεχόμενη φορά η χώρα μας στη διεθνή έκθεση καινοτομίας “MWC24”- Barcelona. Την συμμετοχή της Ελλάδας συνδιοργανώνουν από κοινού η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (“Enterprise Greece”), με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Στη σημαντικότερη εκδήλωση στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και των καινοτόμων εφαρμογών παγκοσμίως, η οποία θα διεξαχθεί από 26 έως 29 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο “Fira Gran Via” της Βαρκελώνης, θα συμμετάσχουν 37 ελληνικές καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες με περισσότερους από 100 αντιπρόσωπους.Το Ελληνικό περίπτερο που θα φιλοξενήσει τις συμμετοχές θα έχει συνολικό εμβαδό 154 τ.μ.
Η εθνική αποστολή στο “MWC24”- Barcelona έχει την υποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή πολλών φορέων όπως της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Ταμείου, της τράπεζας “EUROBANK” και του “EGG”, του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”, του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece”, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), της “HELEXPO BEYOND”, του “NBG Seeds” της Εθνικής Τράπεζας, του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, του Ευρωπαϊκού Κόμβου Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση “GR digiGOV-innoHUB”, καθώς και του επενδυτικού ταμείου “Phaistos 5G Ventures”.
Συμπληρωματικά των ανωτέρω φορέων, η υποστήριξη της αποστολής από εταιρείες, όπως οι “Samsung Electronics Hellas” και “Vantage Towers”, είναι εξαιρετικά σημαντική. Επίσης, η συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο “PRAXI Network”, την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), τον Σύνδεσμο Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) καθώς και την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETIA), καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον για την παρουσία του “οικοσυστήματος” στη διεθνή αυτή διοργάνωση.
Οι περισσότερες από 300 ελληνικές εταιρείες, που συμμετείχαν στην έκθεση τα προηγούμενα χρόνια, είχαν την ευκαιρία να συνάψουν σημαντικές διεθνείς συμφωνίες και συνεργασίες, ενώ εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα και στον τομέα της δικτύωσης. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται πολλές από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες καινοτομίας, τις οποίες το “MWC” βοήθησε σημαντικά στο να ενισχύσουν την εξωστρέφεια τους, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου τέθηκαν οι βάσεις, προκειμένου οι ελληνικές εταιρείες να κάνουν το επόμενο βήμα στην επιχειρηματική εξέλιξή τους.
Είναι σημαντικό να τονιστεί πως στο πλαίσιο του “MWC24”- Barcelona πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά συνέδρια, με τους επικεφαλής μεγάλων εταιρειών από τον χώρο της ψηφιακής οικονομίας, και όχι μόνο, να συμμετέχουν στις πολυάριθμες συνεδρίες και ενότητες, συζητώντας για τις επόμενες παγκόσμιες τάσεις της αγοράς.
Εκτός από τις εταιρίες της ελληνικής αποστολής με το εθνικό περίπτερο υπάρχουν και αρκετές εταιρείες με αυτόνομη παρουσία συμπεριλαμβανομένων των “Intracom Telecom”, “Huawei”, “Adaptit”, “OPTASIA” αλλά και η “COSMOTE” μέσω του κεντρικού περιπτέρου της μητρικής “Deutche Telekom”.