Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το τεράστιο έργο, αλλά και το ακόμα μεγαλύτερο κενό που αφήνει ο χαμός της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και εύχεται και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Μια μεγάλη Ελληνίδα, μια μεγάλη γυναίκα, μια γυναίκα πρότυπα έφυγε πρόσφατα από την ζωή. Αλλά δεν θα φύγει ποτέ από τις καρδιές μας. Και δεν θα φύγει γιατί πολλές καρδιές χτυπάνε σήμερα χάρις στο μεγάλο, στο τεράστιο έργο της, το φιλανθρωπικό της έργο και ειδικά για τα μικρά παιδάκια. Δεν είμαι ο καλύτερος για να γράψω για το πόσα έχει προσφέρει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Μια βόλτα στα σόσιαλ μίντια θα έπειθαν και τον τελευταίο αμφισβητία για το ποιά ήταν και ποιά ήταν η προσφορά της. Πέραν από το κλασικό ευχαριστούμε και τα συλλυπητήρια στους οικείους της, η ευχή είναι μια. Και νομίζω ότι αυτό θα την ενδιαφέρει και από πάνω που θα μας βλέπει σήμερα. Να υπάρξουν διάδοχοι, συνεχιστές στο έργο της. Να μην μείνει έτσι. Γιατί το έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ήταν πραγματικά τεράστιο. Και μιλάμε για μια γυναίκα που μέχρι και την τελευταία ημέρα της επίγειας ζωής της ,αυτό είχε στο μυαλό της. Την κοινωνική της προσφορά. Και ήταν εκεί. Δεν ήταν στα εξωτικά νησιά να στέλνει ένα τσεκ και να λέει είμαι φιλάνθρωπος. Κάτι που κάνουν πολλοί . Αλλά η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν εκεί ,κάθε μέρα δίπλα στο παιδάκια που είχαν ανάγκη. Δίπλα στον συνάνθρωπο που είχε ανάγκη. Άλλωστε διετέλεσε πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, καθώς και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών και της οικογένειας . Είναι η ίδια που πρωτοστάτησε κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Μην ξεχνάμε ότι ήταν η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Στις 14 Οκτωβρίου 2010 εγκαινιάστηκε και άνοιξε για το κοινό το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων Ελπίδα στην Αθήνα.

Και πολλά ακόμα που δεν έχει σημασία να θυμίσουμε εμείς. Εμείς και εγώ προσωπικά θα ήθελα να βρει μιμητές το τεράστιο έργο αυτής της σπουδαίας Ελληνίδας και ευεργέτιδας. Μια γυναίκας πρότυπο για την κοινωνία. Μιας γυναίκας που αν και θα μπορούσε να είναι μέσα στην χλιδή και την διασκέδαση για όλη της την ζωή από ένα σημείο και μετά, προτίμησε να αφιερώσει την ζωή της κάνοντας το καλό και προσφέροντας στην κοινωνία. Και είναι πολύ σημαντικό οικογένειες και γυναίκες με την οικονομική δυνατότητα που είχε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη να είναι δίπλα στην κοινωνία. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες γυναίκες ειδικά από τον κύκλο της το παραδειγμά της. Αν και το θεωρώ αδύνατο. Αλλά μετά το ευχαριστώ μας η ευχή μας αυτή πρέπει να είναι και αυτό θα ήθελε και η ίδια. Να έχει γίνει το παράδειγμα και το πρότυπο ώστε να συνεχίσουν το μεγάλο, το τεράστιο αυτό έργο της και άλλες γυναίκες και άλλοι οικονομικοί παράγοντες του τόπου.