Στην καταγγελία ότι ιδιωτικός εκσκαφέας αφαιρούσε βράχια και πλάκες από την παραλία Πλάκα της Νάξου, προκαλώντας σημαντική καταστροφή, προχώρησε κάτοικος του νησιού.

Η κ. Ελένη Ανδριανοπούλου, μέλος της κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», υπογράμμισε στην ΕΡΤ ότι μπήκε «μέσα στη θάλασσα εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια και τις πλάκες από την παραλία της Πλάκας».

Και συμπλήρωσε για τις επιπτώσεις που έχει αυτή η κίνηση: «Η παραλία λέγεται Πλάκα για αυτό τον λόγο. Οι πλάκες προστατεύουν την παραλία και την αμμουδιά, για να μην φύγει από το κύμα και τον αέρα. Σ’ αυτό το σημείο, όπου οι ζημιές δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί, η θάλασσα έχει μπει μέσα. Η διάβρωση στις ακτές είναι συνεχής, ο ανθρώπινος παράγοντας επιταχύνει ραγδαία την διάβρωση, είναι ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο. Μιλάμε για μια οικολογική καταστροφή αλλά και οικονομική καταστροφή του νησιού».

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα μεγάλα προβλήματα των παραλιών του νησιού έχουν να κάνουν με τα ομπρελοκαθίσματα που καταλαμβάνουν ακόμα και το 90% του χώρου και οι κατασκευές από ξύλο ή τσιμέντο, όπως οι εξέδρες.