Ο ευρωβουλευτής και γραμματέας του “Κόσμος” Πέτρος Κόκκαλης έδωσε στη δημοσιότητα λίστα 17 “κρυφών εγγράφων” της Κομισιόν για την τραγωδία στα Τέμπη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση του. Ο ίδιος εκφράζει στη δήλωση του την ελπίδα πως τα έγγραφα θα βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και τον αγώνα των συγγενών και των επιζώντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ευρωβουλευτή των Πρασίνων “συνεχίζει να υπάρχει ένα πλέγμα συσκότισης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που εκατομμύρια πολίτες υπογράφουν το αίτημα των συγγενών των θυμάτων, ζητώντας δικαιοσύνη”.

Ο ευρωβουλευτής προχώρησε στο αίτημα για πρόσβαση σε έγγραφα και συνομιλίες που αφορούν το έγκλημα στα Τέμπη, μετά την άρνηση της Κομισιόν να απαντήσει σε ερώτησή που είχε θέσει για το “αν η ΕΕ ασκεί ικανή εποπτεία για την ασφάλεια στα τρένα”, ή “αν ο ευρωπαίος ελεγκτής ουσιαστικά προσυπογράφει ότι του δίνει ο ελεγχόμενος ΟΣΕ”.

Το αίτημα επικέντρωνε στην “ad hoc” έκθεση που είχε συντάξει η Επιτροπή για την αξιολόγηση των οδηγιών σχετικά με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα. Την συγκεκριμένη έκθεση είχε αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα η Κομισιόν όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Πέτρος Κόκκαλης.

Κοινοποιήθηκε ωστόσο,, μια λίστα με 17 αρχεία τα οποία ο Πέτρος Κόκκαλης δίνει σήμερα στην δημοσιότητα, με την ελπίδα πως θα βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και τον αγώνα των συγγενών και των επιζώντων.