Ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» καλεί τη δικαιοσύνη ως οφείλει να απομακρύνει τις σκιές και να βρει τους ενόχους, αν και εφόσον υφίστανται

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών που έχουν γίνει σχετικά την οικονομική διαχείρηση της Περιφέρειας Αττικής ζητάει από τις εισαγγελικές αρχές ο Γιάννης Σγουρός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» σε δήλωσή του αναφέρεται στα αρνητικά δημοσιεύματα για την μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, για χορό εκατομμύριων ευρώ που δίνονταν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις με αδιαφανείς διαδικασίες, απευθείας αναθέσεις εκτός νόμιμων ορίων, για μαύρα ταμεία και άλλα πολλά και υπογραμμίζει ότι παρόλο που έχουν γίνει καταγγελίες, αυτές «θάφτηκαν».

Ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής τονίζει ότι η απερχόμενη διοίκηση Πατούλη δεν λειτουργούσε μόνη της, αλλά κάτω από την ανοχή της κεντρικής εξουσίας και καλεί τη δικαιοσύνη ως οφείλει να απομακρύνει τις σκιές και να βρει τους ενόχους, αν και εφόσον υφίστανται.

Η δήλωση Σγουρού

Η παράταξη μας, «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», από την πρώτη στιγμή ενασχόλησης με τα κοινά, πορεύτηκε και θα συνεχίσει να πορεύεται με άξονα τη διαφάνεια, τις δημοκρατικές αξίες και το συμφέρον της Περιφέρειας Αττικής και των πολιτών της. Από όποια θέση και αν μας κατέταξε ο λαός της Αττικής, εμείς θέλαμε να γνωρίζει όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται για το σχεδιασμό, το κόστος, τη δημοπράτηση και την εκτέλεση των έργων, όσο μικρά ή μεγάλα και αν είναι αυτά.

Δυστυχώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας καταγγελίες και αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής. Γίνεται λόγος για χορό εκατομμύριων ευρώ που δίνονταν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις με αδιαφανείς διαδικασίες, απευθείας αναθέσεις εκτός νόμιμων ορίων, για μαύρα ταμεία και άλλα πολλά. Έργα που χρονίζουν, έργα που συνεχώς αλλάζουν ημερομηνίες παράδοσης, έργα που διαρκώς αλλάζουν προϋπολογισμό. Συγκεκριμένοι εργολάβοι και συμφέροντα, καταγγέλλεται ότι λυμαίνονται το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της Περιφέρειας.

Η Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση σεβόμενη το ρόλο της, αυτόν της αντιπολίτευσης, από την πρώτη στιγμή και με συνεχείς επιστολές και δελτία τύπου προσπάθησε να ενημερώσει τόσο τα Μ.Μ.Ε όσο και τους πολίτες της Αττικής. Η προσπάθεια μας αυτή, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις έπεσε σε τοίχους, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν επιθυμούσε την σοβαρή διερεύνηση των καταγγελιών, αλλά τη συσκότιση των υποθέσεων, εκτρέποντας αλλού τη συζήτηση. Δεν είναι λίγες οι φορές, που δικές μας σημαντικές παρεμβάσεις «θάφτηκαν» από τα Μ.Μ.Ε όσο και αν προσπαθήσαμε να τις αναδείξουμε.

Η παράταξη μας επιθυμεί και θα επιδιώξει με όλα τα δυνατά μέσα που έχει στη διάθεση της, την πλήρη εξέταση των καταγγελιών. Η απερχόμενη διοίκηση Πατούλη δεν λειτουργούσε μόνη της. Λειτουργούσε κάτω από την ανοχή της κεντρικής εξουσίας προσπαθώντας να καλύψει τις ενέργειες της μέσα από νομικά τερτίπια και παράθυρα, πάντα με την ομπρέλα των συστημικών Μ.Μ.Ε, που απέδειξαν και στην προεκλογική περίοδο ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της Περιφέρειας.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ τις εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν για να διερευνήσουν τάχιστα τις καταγγελίες που γίνονται και να αποκαλύψουν τις τυχόν ευθύνες που υπάρχουν. Η εικόνα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας αμαυρώνεται από τέτοιες πρακτικές. Το ίδιο και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η δικαιοσύνη οφείλει να απομακρύνει τις σκιές και να βρει τους ενόχους, αν και εφόσον υφίστανται.

Η κατάντια αυτή δεν μας αρμόζει ούτε ως πολίτες, ούτε ως ανθρώπους που ασχολούμαστε με τα κοινά, ούτε ως θεσμός. Εμείς θα είμαστε αρωγοί στο έργο της και θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την εκάστοτε διοίκηση, καταγγέλλοντας, όπου και όποτε χρειαστεί, τα κακώς κείμενα και εκείνες τις πρακτικές που θυμίζουν άλλου είδους εποχές.