Την ενοχή και των 12 ανθρώπων που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου 2022, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Ένταση στα δικαστήρια.

Όπως αναφέρει το thesstoday, και οι 12 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι (οι 7 για ανθρωποκτονία και οι 5 για συνέργεια σε αυτήν), ενώ μετά την ανακοίνωση της απόφασης ακολούθησε ένταση στην αίθουσα, παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.

Μάλιστα, υψώθηκε πανό που ανέγραφε «Δικαιοσύνη για τον Άλκη», ενώ υπήρξαν φωνές κατά των κατηγορουμένων ζητώντας να τιμωρηθούν με την ύψιστη δυνατή ποινή και κάποιοι καταφέρθηκαν (λεκτικά) εναντίον τους και εναντίον των οικογενειών τους.

Στη συνέχεια της διαδικασίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης των 12 θα ζητήσουν ελαφρυντικά για τους πελάτες τους και έπειτα θα ανακοινωθούν οι ποινές. Όλοι έχουν δικαίωμα έφεσης.

Αναλυτικά κρίθηκαν:

 • Ο 1ος ένοχος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις απόπειρες ανθρωποκτονίας των ΑΒ και ΔΚ με ενδεχόμενο δόλο, για συμπλοκή, για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, για οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
 • Ο 2ος ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 3ος ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 4ος ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 5ος ένοχος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις δυο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
 • Ο 6ος ένοχος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή και οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
 • Ο 7ος ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 8ος ένοχος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμπλοκή. Αθώος για οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 9ος ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 10ος ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 11ος ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 12ος ένοχος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνεργεία στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες. Αθώος για οπλοφορία και οπλοχρησία.