Μαίνονται οι φωτιές σε αρκετές περιοχές της χώρας, χωρίς να έχουν υπάρξει ανθρώπινες απώλειες. Πολλά δασικά -και όχι μόνο- στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

Τρία μεγάλα ενεργά μέτωπα είναι σε εξέλιξη την Τετάρτη (19/7) στην Ελλάδα. Πρόκειται για αυτά στα Δερβενοχώρια, το Λουτράκι και τη Ρόδο, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο Κρήτης. Το θετικό είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα, σε αντίθεση με αρκετά ζώα που έχουν καεί, όπως και πολλές περιουσίες και δασικά στρέμματα.

Αναλυτικά:

  • Στα Δερβενοχώρια: Συνεχίζει να καίει η φωτιά για τρίτη ημέρα, ενώ υπάρχουν διαρκείς αναζωπυρώσεις και νέα μέτωπα λόγω των ανέμων. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, πέντε αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
  • Στο Λουτράκι: Για τρίτη ημέρα μαίνεται η φωτιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη, με επιτυχή κατάληξη προκειμένου να μην περάσει την Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και να είναι σε απόσταση ασφαλείας από τα διυλιστήρια. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
  • Στη Ρόδο: Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα και βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Απόλλωνα και Λάερμα, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, όπως σημειώνει η Πυροσβεστική και συμπληρώνει ότι επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
  • Στο Ηράκλειο Κρήτης: Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα, σύμφωνα με το cretapost, στην περιοχή Αλάγνι του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων. Η φωτιά, που έχει καταστρέψει 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, έχει οριοθετηθεί, αλλά υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων.