Οι τρεις κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση – Για τα περιστατικά έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές

Η πυροσβεστική προχώρησε από χθες στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών σε Ζεφύρι Αττικής, Χαλκιδική, Ιωάννινα και Κεφαλονιά που θεωρεί υπαίτιους εμπρησμών.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, ένας 43χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση για δύο πυρκαγιές σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, στο Ζεφύρι Αττικής. Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηπείρου συνελήφθη άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε χόρτα στην αυλή σπιτιού στην περιοχή ‘Ανω Πεδινών του δήμου Ζαγορίου Ιωαννίνων. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Παράλληλα, συνελήφθη ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Πλατάνια του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη συνελήφθη έπειτα από έρευνες ανακριτικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), εποχικός πυροσβέστης στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση στην περιοχή Αγίας Ειρήνης Κεφαλληνίας.

Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερα έτη άλλες πέντε δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της Κεφαλονιάς. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή.