Με μία κοινή δήλωση ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο ομόλογός του του Ζάγκρεμπ, Τόμισλαβ Τομάσεβιτς καταδικάζουν τα περιστατικά βίας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός οπαδού της ΑΕΚ.

Ο Έλληνας και ο Κροάτης Δήμαρχος υπογραμμίζουν ότι:

«Η τυφλή βία και το αίμα δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα, στις πόλεις, στην κοινωνία μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα το στυγερό έγκλημα που οδήγησε στην απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου και τα θλιβερά επεισόδια των χούλιγκαν που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων πολιτών και μικρών παιδιών. Η βία δεν έχει εθνικότητα. Η μόνη πατρίδα της είναι το μίσος. Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα βρεθούν το συντομότερο και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, έτσι ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια τραγικά γεγονότα. Αυτές τις στιγμές, τα λόγια είναι φτωχά. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Η Αθήνα και το Ζάγκρεμπ διατηρούν σχέση φιλίας, την οποία ως δήμαρχοι δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Η συνεργασία μας δεν πρόκειται να υπονομευθεί από μεμονωμένα περιστατικά βίας».