Η Ολυμπιακή Φλόγα θα «αποπλεύσει» από τη Μαρίνα Ζέας με το παραδοσιακό γαλλικό τρικάρτατο ιστιοφόρο «Le Belen» το οποίο θα την μεταφέρει στην Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε χθες στο Δημαρχείο την νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer, την οποία συνόδευαν συνεργάτες της από την Πρεσβεία.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, επικεντρώθηκε στην Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα «αποπλεύσει» από τη Μαρίνα Ζέας, με το παραδοσιακό γαλλικό τρικάρτατο ιστιοφόρο «Le Belen», το οποίο θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Μασσαλία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο σύμβουλος του Δημάρχου Γιάννης Βλοντάκης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μώραλης, δήλωσε: «Με την νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για μια σειρά θεμάτων και κυρίως για την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα περάσει από τον Πειραιά και θα «αποπλεύσει» με το ιστιοφόρο «Le Belen» από τη Μαρίνα Ζέας, προκειμένου να φθάσει στη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συζητήσαμε για την οργάνωση, το τελετουργικό και τις πρωτοβουλίες, οι οποίες θα ληφθούν.

Με τη Μασσαλία είμαστε αδελφοποιημένες πόλεις. Θα είναι η πρώτη φορά που θα φθάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από θαλάσσης σε ένα κράτος για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό είναι πολύ τιμητικό για την πόλη μας».

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Βράβευση Μώραλη από τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού

Σε κλίμα συγκίνησης και μεγάλης χαράς ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ολυμπιακού τίμησαν τους Ηλία Υφαντή και Γιάννη Μώραλη για την πολυετή προσφορά τους στον σύλλογο.

Ο θρυλικός Ηλίας Υφαντής βρίσκεται στην οικογένεια του Ολυμπιακού και έχει προσφέρει στον σύλλογο για 70 χρόνια, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει συμπληρώσει 30 χρόνια παρουσίας του στους «ερυθρόλευκους».

Τόσο ο Ηλίας Υφαντής όσο και ο Γιάννης Μώραλης τη στιγμή της βράβευσής τους έδειξαν να συγκινούνται με την τιμή που τους έγινε από τους «ερυθρόλευκους» και ευχαρίστησαν το Σύνδεσμο Βετεράνων, αλλά και τον κόσμο που έδωσε το «παρών» στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος των Βετεράνων Γιάννης Γκαϊτατζής, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Αντώνης Γλύκας, όπως και τα μέλη και Βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Παναγιώτης Κελεσίδης, Χρήστος Καλτσάς.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Πειραιά έγραψε:

Σε μια πολύ συγκινητική εκδήλωση ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, μου έκανε την τιμή, να με βραβεύσει για τα 30 χρόνια παρουσίας μου στον Ολυμπιακό. Είναι μια σημαντική στιγμή για εμένα, καθώς στον Ολυμπιακό έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου και έχω προσφέρει με όλες μου τις δυνάμεις σε κάτι το οποίο αγαπώ από παιδί. Η τιμή είναι μεγάλη, όχι μόνο γιατί με βράβευσαν οι Βετεράνοι της ομάδας μας, οι άσοι του παρελθόντος, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά, αλλά γιατί με βράβευσαν μαζί με τον θρυλικό Ηλία Υφαντή, ο οποίος συμπλήρωσε 70 χρόνια παρουσίας στον Σύλλογό μας. Είναι ένα μυθικό πρόσωπο για τον Ολυμπιακό, ένας τρομερός ποδοσφαιριστής, ένας αξιόλογος άνθρωπος και οικογενειάρχης, το οποίο εκτιμώ και θαυμάζω βαθύτατα. Το φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου ήταν κατάμεστο από κόσμο, ο οποίος καταχειροκρότησε αυτήν την μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ζωντανή ιστορία της ομάδας μας!