Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 900.000€ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

Με κεντρικό άξονα τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, ο Δήμος Γρεβενών υλοποιεί ένα ακόμη κομβικό έργο γεωθερμίας, συνεισφέροντας καταλυτικά στην εξασφάλιση κρίσιμων και αναγκαίων πόρων υπέρ των δημοτών που φθάνει το 70%.

Το έργο αφορά στην “Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημαρχείου Γρεβενών”, συνολικού προϋπολογισμού 900.000€ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο περιλαμβάνει την πλήρη εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος θέρμανσης και ψύξης με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας σε συνδυασμό με παράλληλες παρεμβάσεις εξωτερικής θερμομόνωσης, μοντέρνου φωτισμού και τοποθέτησης φωτοβολταϊκών πάνελ.

(Ξένη Δημοσίευση) Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και εικονίζει στιγμιότυπο από τις εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Γρεβενών. Με κεντρικό άξονα τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, ο Δήμος Γρεβενών υλοποιεί ένα ακόμη κομβικό έργο γεωθερμίας, συνεισφέροντας καταλυτικά στην εξασφάλιση κρίσιμων και αναγκαίων πόρων υπέρ των δημοτών που φθάνει το 70%. Το έργο αφορά στην “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ”, συνολικού προϋπολογισμού 900.000€ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο περιλαμβάνει την πλήρη εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος θέρμανσης και ψύξης με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας σε συνδυασμό με παράλληλες παρεμβάσεις εξωτερικής θερμομόνωσης, μοντέρνου φωτισμού και τοποθέτησης φωτοβολταϊκών πάνελ. Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ/STR.

Η Δημοτική Αρχή Γρεβενών, τηρώντας πιστά τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και εξοικονόμηση πόρων, συνεχίζει να πρωτοπορεί στην ενεργειακή θωράκιση των υποδομών παιδείας, αθλητισμού και διοίκησης μέσω γεωθερμίας, κάνοντας πράξη ένα σύνολο δράσεων άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι από τα μεγαλύτερα έργα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη σε αναλογία πληθυσμού/δημοσίων κτιρίων.