Το ύψος του κόστους ανέρχεται στα 2.108.000 ευρώ και είχε προηγηθεί αίτηση για χρηματοδότηση προς το υπουργείο Ανάπτυξης

Το δικό του Πολιτιστικό Κέντρο θα αποκτήσει ο Κάλαμος, καθώς εγκρίθηκε το πρώτο πρακτικό του σχετικού διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ωρωπού. Το ύψος του κόστους ανέρχεται στα 2.108.000 ευρώ και είχε προηγηθεί αίτηση για χρηματοδότηση προς το υπουργείο Ανάπτυξης. Εντός των ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ουσιαστικά πρόκειται για ριζική ανακαίνιση παλαιού και ιστορικού κτιρίου για την περιοχή, το οποίο λειτουργούσε ως ελαιοτριβείο και αποθήκη καρπού ελιάς. Θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές με στόχο την ανάδειξη και προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, με χώρους πολλαπλών χρήσεων για περιοδικές εκθέσεις πολιτιστικού και λαογραφικού περιεχομένου, αλλά και για εκδηλώσεις, ενώ η μελέτη που έχει γίνει συνδέει αυτό το έργο με το Αμφιαράειο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα για επίσκεψη και στα δύο σημεία.

«Το έργο ήταν σε απόλυτη προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης και πρόσθεσε: «Υλοποιούμε το όραμα για τον τόπο μας, με στόχο να τον απεγκλωβίσουμε από μια πολύχρονη στασιμότητα. Είναι ένα ακόμα έργο εντός του σχεδιασμού, βάσει των αναγκών και των δεσμεύσεών μας και της πιεστικής αναζήτησης χρηματοδοτήσεων, όλα τα χρόνια της διοίκησής μας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια υπομονή και επιμονή ν’ αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας, οδηγώντας τον σε δρόμους ανάπτυξης και αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας».