Δημιουργήθηκε στις οδούς Επτανήσου, Ελύτη και Καρυωτάκη και περιέχει πλέον αρωματικά φυτά και οπωροφόρα δέντρα – Ανακαίνιση της Παιδικής Χαράς της οδού Κεφαληνίας και του διπλανού χώρου άθλησης

Ένα νέο παρκάκι «γεννήθηκε» στον Δήμο Αλίμου και ουσιαστικά πρόκειται για βοτανόκηπο. Δημιουργήθηκε σε αναξιοποίητο δημόσιο χώρο, που περικλείεται από τις οδούς Επτανήσου, Ελύτη και Καρυωτάκη και περιέχει πλέον αρωματικά φυτά και οπωροφόρα δέντρα.

Συγκεκριμένα φυτεύθηκαν 2.250 ρίζες αρωματικά βότανα, όπως μέντα, δυόσμος, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, λεμονοθύμαρο, λουΐζα, δίκταμο, αρμπαρόριζα, σάλβια κόκκινη και μπλε, λεβάντα, δενδρολίβανο, αλλά και γκότζι μπέρι. Επίσης, 15 καρποφόρα δένδρα, ροδιά, βερικοκιά, κορομηλιά, μουσμουλιά, συκιά, τζιτζιφιά, αμυγδαλιά, κερασιά, κυδωνιά, βυσσινιά, κουμ-κουάτ, δαμασκηνιά, λωτός και lime.

Όπως ανέφερε η δημοτική Αρχή, ο χώρος είναι ιδανικός και για σχολεία ή οικογένειες, καθώς μπορούν να τον επισκέπτονται για να μαθαίνουν τα παιδιά τα αρωματικά φυτά και ειδικότερα εκείνο το φυσικό στοιχείο με έντονο μεσογειακό και ελληνικό χαρακτήρα.

«Χρειάστηκαν πολλές εβδομάδες εντατικής εργασίας για να προετοιμάσουμε το έδαφος, να διαμορφώσουμε τον χώρο, να περάσουμε τα δίκτυα άρδευσης, ενώ μόνον οι φυτεύσεις των χιλιάδων ριζών χρειάστηκαν δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθούν», ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης και πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα: ένας τεράστιος κήπος με πολύ πράσινο, που μεγαλώνοντας θα δίνει διαρκώς πολλά και διαφορετικά χρώματα και αρώματα στην περιοχή και στους επισκέπτες».

Επίσης τόνισε, πως θα συνεχιστούν οι συστηματικές φυτεύσεις, με τις αμέσως επόμενες να γίνονται στην οδό Δωδεκανήσου και μετά στην παραλία.

Οι εργασίες στον Δήμο Αλίμου δεν σταμάτησαν στον νεο βοτανικό κήπο, αλλά συνεχίζονται ακατάπαυστα, ώστε κάθε γωνιά της πόλης να είναι πανέμορφη, ποιοτική και ασφαλής για μεγάλους και μικρούς!

Έτσι, ολοκληρώθηκε και η ανακαίνιση της Παιδικής Χαράς της οδού Κεφαληνίας και του διπλανού χώρου άθλησης, όπου, μεταξύ άλλων:

– ταποθετήθηκαν καινούργια παιχνίδια, επισκευάστηκαν και βάφτηκαν τα υφιστάμενα

– τοποθετήθηκε χλοοτάπητας και επισκευάστηκε ο τάπητας ασφαλείας

– τοποθετήθηκαν πέργκολες για σκίαση,

– δημιουργήθηκε ένα όμορφο χρωματιστό γκράφιτι περιμετρικά της παιδικής χαράς, αλλά και πάνω στα παγκάκια και τους τραπεζοπάγκους

– ανακαινίστηκαν η περίφραξη όλων των χώρων, τα τοιχία και οι τραπεζοπάγκοι

– ανακατασκευάστηκε το δάπεδο του γηπέδου

– ενισχύθηκε ο φωτισμός.

Το αποτέλεσμα: ένας πανέμορφος, ζωντανός, καλαίσθητος, ασφαλής χώρος για τα παιδιά του Αλίμου!!