Ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» κάνει λόγο για συντελούμενο «περιβαλλοντικό έγκλημα»

Σε άμεσες ενέργειες για τη βελτίωση της «τραγικής εικόνας» που παρουσιάζουν συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής, παροτρύνει την νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ο Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση».

Ο ίδιος, σε ανακοίνωση του μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή του Ασπροπύργου συνοδευόμενος από συνεργάτες του, κάνει λόγο για συντελούμενο «περιβαλλοντικό έγκλημα», όπου «Άνθρωποι, απορρίμματα και φυσικό περιβάλλον γίνονται ένα, χωρίς καμία μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς για τον καθαρισμό των περιοχών αυτών και τη δημιουργία κατάλληλων χώρων για την ομαλή και ασφαλή διαβίωση κατοίκων και επισκεπτών».

Παρατηρεί ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων απασχολεί το σύνολο του δυτικού κόσμου, με τη Δ. Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο του προβλήματος και ο κ. Σγουρός σημειώνει ότι «η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά με την αναβλητικότητά της, την έλλειψη ξεκάθαρης στόχευσης και προγραμματισμού και την ανυπαρξία ειδικών μελετών, επέτεινε το πρόβλημα, παραδίδοντάς το στη νέα διοίκηση υπό τον Νίκο Χαρδαλιά».