Η απόφαση του Αρείου Πάγου άνοιγε ουσιαστικά τον δρόμο για να περάσει σε ιδιώτη η έκταση 104 στρεμμάτων στο λόφο Κοπανά

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στον Δήμο Βύρωνα για την οριστική λύση που δόθηκε από την Πολιτεία και με την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πάνω στο μεγάλο πρόβλημα που είχε προκύψει με τον λόφο Κοπανά, αλλά και το Θέατρο Βράχων. Η απόφαση του Αρείου Πάγου άνοιγε ουσιαστικά τον δρόμο για να περάσει σε ιδιώτη η έκταση 104 στρεμμάτων στο λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα εμβληματικά θέατρα και άλλες εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής.

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά και πρώην δήμαρχο Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, δόθηκε η λύση, ώστε να εξασφαλιστεί οριστικά και αμετάκλητα ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης και να δοθεί τέλος σε δικαστικές και άλλες περιπέτειες δεκαετιών.

Ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης εξέφρασε δημόσια με δηλώσεις του την ικανοποίηση των δημοτών, ανέφερε ως μέρα χαράς τη σημερινή και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του.

«Από το ξεκίνημα του αγώνα μας το διακύβευμα ήταν αν θα είμαστε ενωμένοι ή διαιρεμένοι. Εμείς επιλέξαμε τον δρόμο της συνένωσης και της συνεννόησης και σήμερα είναι μια ημέρα χαράς, όχι μόνο για τον Βύρωνα και τον Υμηττό, αλλά και για ολόκληρη την Αττική», είπε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε:

«Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που κάναμε με τον δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού, κ. Τ. Μπινίσκο, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης είναι τιμή στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, του Μίνωα Βολανάκη, και των αγαπημένων μας Δημήτρη Νικολαΐδη και Ανδρέα Λεντάκη, που οραματίστηκαν και στήριξαν τον δημόσιο χαρακτήρα ολόκληρου του λόφου Κοπανά».

Καταλήγοντας ο κ. Κατωπόδης ευχαρίστησε «δημόσια τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά» και επανέλαβε ότι «για το καλό της πόλης μας, θα κινούμαστε πάντα στο πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας».

Ικανοποίηση και στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού για τη λύση στο πρόβλημα του λόφου Κοπανά και του Θεάτρου Βράχων

Μετά τον Δήμο Βύρωνα και ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού εξέφρασε δημόσια την ικανοποίησή του για την οριστική λύση που δόθηκε από την Πολιτεία και με την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πάνω στο μεγάλο πρόβλημα που είχε προκύψει με τον λόφο Κοπανά, αλλά και το Θέατρο Βράχων.

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά και πρώην δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά, δόθηκε η λύση, ώστε να εξασφαλιστεί οριστικά και αμετάκλητα ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης.

Ο δήμαρχος Τάσος Μπινίσκος με δηλώσεις του χαρακτήρισε ιστορική αυτή την ημέρα και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξη και την άμεση ανταπόκρισή του. «Σήμερα, είναι μια ιστορική μέρα για τον δήμο Δάφνης-Υμηττού, για τον όμορο δήμο Βύρωνα, αλλά και για όλη την Αττική, αφού τα εμβληματικά Θέατρα Βράχων ‘’Μελίνας Μερκούρη” και ‘”Αννας Συνοδινού”, καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις διατηρούν τον δημόσιο χαρακτήρα τους και θα αποδοθούν στους πολίτες τους, στους οποίους πραγματικά ανήκουν», είπε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων: «Με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, εξασφαλίζεται οριστικά και αμετάκλητα ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης και δίνεται τέλος στις δικαστικές και άλλες περιπέτειες δεκαετιών. Ο δρόμος της συνεργασίας και της κοινής πορείας που επιλέξαμε μας οδήγησε στο αίσιο αποτέλεσμα. Σύσσωμη η κυβέρνηση, αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων της Βουλής σε όλη τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαμε μαζί με τον δήμαρχο Βύρωνα Άκη Κατωπόδη, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου η έκταση των Θεάτρων Βράχων να παραμείνει στους δήμους».

Στο τέλος ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού πρόσθεσε: «Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση ανταπόκριση και στήριξή του, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αλλά και τον υφυπουργό ‘Αμυνας και πρώην δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδιαλιά, ο οποίος ήταν πάντα δίπλα μας σε όλο τον αγώνα που κάναμε. Ως δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τον Πολιτισμό και θα αποτελεί για μένα βασικό πυλώνα του οράματός μου προς τους συμπολίτες μας και την Ιστορία».