Η εκτιμώμενη αξία του έργου είναι 420.000€ – Η συνολική έκταση ανέρχεται σε 470 στρέμματα και η φύτευση θα πραγματοποιηθεί σε 270 στρέμματα

Μετά από επανειλημμένα διαβήματα που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή και την υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Κερατσινίου προς τη Διεύθυνση Αναδάσωσης της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αναδάσωση στην περιοχή Αμφιάλης, στο Κερατσίνι, από τη Γενική Γραμματεία Δασών Αττικής.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε στις 11.08.23. Η περιοχή όπου θα γίνει το έργο βρίσκεται στη θέση Ζέσταινα στο όρος Αιγάλεω, μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα. Η εκτιμώμενη αξία του έργου είναι 420.000€, πλην ΦΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το αρμόδιο Υπουργείο.

Η συνολική έκταση ανέρχεται σε 470 στρέμματα και η φύτευση θα πραγματοποιηθεί σε 270 στρέμματα. Ο αριθμός των φυτών ανέρχεται συνολικά σε 25.000, με τα δένδρα να φτάνουν τα 18 χιλιάδες, το οποίο σημαίνει 90 περίπου φυτά ανά στρέμμα. Πριν τη φύτευση θα προηγηθεί βελτίωση υφιστάμενης διόδου πρόσβασης στο εργοτάξιο και διάνοιξη λάκκων σε έδαφος ακατέργαστο. Θα ακολουθήσουν εργασίες συντήρησης των φυτών για δύο έτη.