Το έργο είναι συμβατικού ποσού 2.345.873,16 ευρώ, χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από το πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Αυτοψία στα έργα της δεύτερης φάσης διαμόρφωσης-αποκατάστασης της περιπατητικής διαδρομής στα Ενετικά Τείχη πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 11 Αυγούστου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Η περιοχή παρέμβασης έχει αλλάξει μορφή καθώς έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό οι εργασίες στο πρώτο τμήμα που αναμένεται να δοθεί σε χρήση (από προμαχώνα Βιτούρι έως προμαχώνα Μαρτινέγκο). Συγκεκριμένα έχουν γίνει: η προετοιμασία για τη διαμόρφωση της περιπατητικής διαδρομής, οι φυτεύσεις, οι υποδομές για ηλεκτροφωτισμό και άρδευση, έχει τοποθετηθεί ο οικίσκος- αναψυκτήριο μέσα στον πευκώνα του προμαχώνα Ιησού για τις ανάγκες των επισκεπτών του Μνημείου.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών επισημαίνοντας: «Ένα σημαντικό μνημείο μεταμορφώνεται προς το καλύτερο και σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση στο κοινό. Η εξέλιξη του έργου, με τις φυτεύσεις και την διαμόρφωση της περιπατητικής διαδρομής είναι εμφανής. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε έναν νέο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και αναψυχής, αναδεικνύουμε την ιστορία και τον πολιτισμό του Ηρακλείου, ενισχύουμε την τουριστική δυναμική του και εντάσσουμε ακόμα περισσότερο τα Ενετικά Τείχη στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης».

Το έργο είναι συμβατικού ποσού 2.345.873,16 ευρώ, χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από το πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) στο πλαίσιο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020.