Η Λίλα Παπαπάσχου και ο Χρήστος Σούτος βρίσκουν -ή για την ακρίβεια τους δίνουν- την ευκαιρία να περιπλανηθούν και να μας ξεναγήσουν στις ομορφιές της Αίγινας.

Την τέταρτη φορά που βρεθήκαμε στο όμορφο νησί της Αίγινας, έμελλε να είναι με αφορμή ένα….μυστήριο. Κι όταν λέμε “μυστήριο” εννοούμε…Θρησκευτικό. Ναι, ναι όπως το ακούτε, στην υπέροχη, αμφιθεατρική εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου ζήσαμε μία μοναδική εμπειρία, στη βάπτιση της πανέμορφης κορούλας γνωστού δημοσιογράφου και αγαπημένου φίλου, αντέχοντας ακόμα κι αυτόν τον φοβερό και τρομερό καύσωνα.

Ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, κάτω από τον καυτό ήλιο του Ιουλίου, βιώσαμε όλη αυτή τη μέθεξη που πρέπει να αισθάνεται κανείς όταν βρίσκεται κοντά στο “θείο” όπως κι αν επιλέγει να το ονομάσει κανείς. Αφού απολαύσαμε το φαγητό μας στον Ναυτικό Όμιλο μετά τη βάπτιση, πίνοντας πολύ (μα πάρα πολύ νερό!) και απολαμβάνοντας τα νόστιμα εδέσματα, επισκεφτήκαμε μία από τις πολλές οργανωμένες παραλίες του νησιού για καφεδάκι, ηλιοθεραπεία και τα…συναφή.

Δεδομένου ότι δεν είχαμε και πολλές μέρες στη διάθεσή μας αυτήν τη φορά κάναμε ένα μικρό road trip στο νησί, πήραμε μια ανάσα στα πανέμορφα ξωκλήσια, φάγαμε τα θαλασσινά μας στον γνωστό και μη εξαιρετέο “Μπάμπη” πλάι στο κύμα (στην κυριολεξία!) και αράξαμε στη φιλόξενη πισίνα του ξενοδοχείου DANAE που αποτελεί μαζί με το ELA MESA του αγαπητού φίλου Θράσου, εξαιρετικές επιλογές για τη διαμονή σας στο “στολίδι του Αργοσαρωνικού”.

Σε μία από τις εξορμήσεις μας ανακαλύψαμε έναν πολύτιμο θησαυρό, ο οποίος δεν είναι άλλος από το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Χρήστου Καπράλου. Εκεί μας υποδέχτηκε αρχικά η ευγενική και χαμογελαστή Μαρίνα και στη συνέχεια είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας ξεναγήσει στους χώρους του μουσείου η Ιστορικός Τέχνης και Υπεύθυνη του Παραρτήματος, κ. Αρετή Ε. Πηγιαδίτη.

Μη χάσετε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος του ecogreennet.gr στο μαγικό αυτό χώρο, αλλά και όσα μας είπε η κ. Πηγιαδίτη μιλώντας στην κάμερα του πρώτου portal στην Ελλάδα που συνδυάζει την Οικολογία, την Καθημερινότητα και το Ευ ζην….

Ραντεβού στην Αίγινα…to be continued