Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει για τα παιδιά που είναι «κρυμμένα» μέσα μας και δίνει υποσχέσεις για ένα ταξίδι εξερεύνησης και αναζήτησης όλων όσα μπορούν να φανούν χρήσιμα στους γονείς.

Φίλες και φίλοι αυτή εδώ η γωνιά είναι αφιερωμένη στον κόσμο του παιδιού. Μια γωνιά που μας προκαλεί να θυμηθούμε την αθωότητα και την αμέριστη περιέργεια των παιδικών μας χρόνων. Ως γονιός δύο παιδιών, μπορώ να πω ξεκάθαρα, πως η καθημερινή μου ενασχόληση με τα υπέροχα αυτά πλάσματα, έχει φέρει και πάλι στο «φως» το παιδί που είχε πάει να κρυφτεί μέσα μου.

Είμαστε λοιπόν εδώ για να εξερευνήσουμε την αναπτυξιακή πορεία του παιδιού, από τα πρώτα του βήματα μέχρι την εφηβεία και πέρα. Να αναδείξουμε τη σημασία της παιδικής ηλικίας στη διαμόρφωση του χαρακτήρα, των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων του παιδιού, ενώ θα παρέχουμε χρήσιμες συμβουλές για την ανάπτυξή του.

Θα εξετάσουμε επίσης τη σημασία της εκπαίδευσης και της διασκέδασης στη ζωή του παιδιού. Θα ανακαλύψουμε παιχνίδια, δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα που προάγουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και τη δημιουργικότητά τους. Βιβλία, παραστάσεις, μουσεία και χώροι για παιδιά θα έχουν την τιμητική τους.

Δεν πρόκειται να παραλείψουμε τη σημασία της οικογένειας και των σχέσεων στη ζωή του παιδιού. Θα αναλύσουμε τον ρόλο των γονέων, των εκπαιδευτικών και της κοινότητας στην υποστήριξη και την ανάπτυξη των παιδιών μας. Θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τις νέες τεχνολογίες, τα παιχνίδια και τις τάσεις που καθορίζουν την εποχή μας και επηρεάζουν την εμπειρία των παιδιών.

Μέσα από αυτήν τη στήλη, θα επιδιώξουμε να δώσουμε φωνή σε όλους όσους αγαπούν και φροντίζουν το παιδί. Θα αναμείξουμε την εμπειρία με την επιστήμη, την πληροφορία με την έμπνευση, προκειμένου να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη και ενημερωμένη προσέγγιση για τον κόσμο του παιδιού.

Φυσικά μέσα από τις εμπειρίες των συντακτών του ecogreennet θα μοιραζόμαστε μαζί σας και ταξίδια ιδανικά για παιδιά, σε μέρη τα οποία είθισται να χαρακτηρίζονται ως «Kids Friendly».

Ελάτε λοιπόν να γίνουμε όλοι και πάλι παιδιά, καθώς μαζί ανακαλύπτουμε, μαθαίνουμε και εμπνεόμαστε από την αμέτρητη χαρά και ανεξάντλητη προοπτική που προσφέρει ο κόσμος του παιδιού.

Ίσως υποσχεθήκαμε πολλά. Ίσως όμως αξίζει να “βουτήξουμε” όλοι μαζί σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο για να αποβάλλουμε την τοξικότητα και την έκπτωση των αξιών που περιβάλλουν την σημερινή κοινωνία, ώστε να βοηθήσουμε έστω και ένα παιδί, έστω και έναν γονιό να εμπνευστεί, να χαρεί, να προβληματιστεί, να πειραματιστεί, από ένα και μόνο άρθρο μας.

Stay tuned!