Το πρόγραμμα, αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των γονέων

Την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» και στον Δήμο Αθηναίων, ανακοίνωσαν χθες από κοινού η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Το πρόγραμμα, που αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των γονέων, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Αυτή την περίοδο συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει για να δεχθεί τις αιτήσεις των γονέων.

Η κα Κεφάλα δήλωσε ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους γονείς να ισορροπήσουν την οικογενειακή με την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Διευκολύνουμε τους γονείς στη φύλαξη και φροντίδα των παιδιών έμπρακτα και ουσιαστικά».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι «οι οικογένειες και κυρίως οι νέοι γονείς, ειδικά σε μία πόλη όπως η Αθήνα, χρειάζονται περισσότερο από ποτέ ουσιαστική στήριξη. Η εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» στον Δήμο Αθηναίων είναι εξαιρετικά σημαντική. Δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους, αλλά και ανέργους γονείς να εξασφαλίσουν το μείζον που είναι η φροντίδα των παιδιών τους όσο εκείνοι εργάζονται ή αναζητούν εργασία».

Οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι παρακάτω: Αθηναίων, Αβδήρων, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Αγίων Αναργύρων, Καλλιθέας, Κρωπίας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Νέας Ιωνίας, Παλαιού Φαλήρου, Περιστερίου, Ανατολικής Σάμου, Ικαρίας, Μυτιλήνης, Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Πηνειού, Πύργου, Βοϊου, Γρεβενών, Εορδαίας, Φλώρινας, Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ζίτσας, Πρέβεζας, Σουλίου, Ελασσόνας, Καρδίτσας, Παλαμά, Ρήγα Φεραίου, Φαρκαδόνας, Αργοστολίου, Βόρειας Κέρκυρας, Κέρκυρας, Λευκάδος, Σάμης, Δίου – Ολύμπου, Εμμανουήλ Παππά, Κορδελιού-Ευόσμου, Αποκορώνου, Γόρτυνας, Σητείας, Χανίων, Καρπάθου, Άνδρου, Κω, Μυκόνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Σύρου-Ερμούπολης, Βέλλου-Βόχας, Βόρειας Κυνουρίας, Ευρώτα, Κορινθίων, Ναυπλιέων, Πύλου-Νέστορος, Ιστιαίας Αιδηψού, Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας, Λεβαδέων, Χαλκιδέων.

Τονίζεται ακόμη ότι η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών δεν αποκλείει άλλη απασχόληση καθώς το ωράριο και η αμοιβή των επιμελητών/επιμελητριών ορίζεται κατόπιν ιδιωτικού συμφωνητικού με τους γονείς.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων βρίσκεται σε λειτουργία ειδικό τηλεφωνικό κέντρο (210.3258080 και 210.3258090), στο οποίο μπορούν να καλούν από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 το πρωί με 8 το απόγευμα. Παράλληλα όσες/όσοι ενδιαφέρονται ή/και έχουν απορίες μπορούν να στείλουν μήνυμα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].