Ο Αποστόλης Λάμπος γίνεται ξανά… παιδί με τις εκδηλώσεις του Παιδικού Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας.

Πάμε Γλυφάδα πάμε παραλία, πάμε να γράψουμε μια ιστορία… Βασικά, πάμε να δούμε μια ιστορία μαζί με τα παιδιά μας. Η Γλυφάδα από τις 29 Ιουνίου έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο παιδότοπο χάρη στο πρώτο ποτέ παιδικό φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος των Νοτίων Προαστίων σε όλες τις παιδικές χαρές της πόλης αλλά και την Γ’ Μαρίνα με φόντο το μαγικό ηλιοβασίλεμα.

Μέχρι τις 6 Αυγούστου γονείς και παιδιά μετακινούνται από παιδική χαρά σε παιδική χαρά για να απολαύσουν τις παραστάσεις που έχει ετοιμάσει το ΚΑΠΠΑ (Κοινωνική, Αθλητικά και Πολιτιστική Παρέμβαση Δήμου Γλυφάδας), ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που έρχονται και από άλλες περιοχές για να συνδυάσουν και τη βόλτα τους στο όμορφο αθηναϊκό προάστιο.

Εκεί λοιπόν τα παιδάκια κάνουν νέους φίλους, γνωρίζουν νέες γειτονιές και σημεία της περιοχής τους και περνούν πανέμορφα καλοκαιρινά απογεύματα που θα έχουν να θυμούνται για μια ζωή.

Στο διά ταύτα των παραστάσεων, την τιμητική του έχει το κουκλοθέατρο από τον «Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι» μέχρι τον «Μικρό Πρίγκιπα», αλλά και το σινεμά με επιλεγμένες ποιοτικές παιδικές ταινίες όπως «Η παρέα των θαυμάτων», «Η Ζωούπολη» ή το «Πάντα στο Κόκκινο».

Ξεχωριστή θέση στο πρώτο παιδικό φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας έχει το θέατρο σκιών με το έργο «Η Κιβωτός του Νώε ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη». Πρόκειται για μια διαδραστική μουσική παράσταση σε συνδυασμό με θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο όπου μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τα μηνύματα του έργου, μαθαίνει στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης, της συνεργασίας και της αρμονικότητας.

Στο ρόλο του Νώε ο γνωστός ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης. Πίσω από το μπερντέ ο Καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Σπυρόπουλος, γιος του βετεράνου Καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Σπυρόπουλου. Στην φωνή του Θεού ο Γιάννης Μποσταντζόγλου. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Χάρη Γεωργιάδη.

Αυτή την παράσταση δεν πρόκειται να τη χάσετε γιατί επαναλαμβάνεται σε πολλές από τις παιδικές χαρές της πόλης, αλλά και στην Γ’ Μαρίνα της Γλυφάδας.

Μέχρι τις 6 Αυγούστου λοιπόν υπάρχουν ακόμα πολλά δρώμενα που μπορείτε να απολαύσετε με τα παιδιά σας. Αρκεί να μπείτε στο παρακάτω link και να δείτε ποιο έργο ή ποια παράσταση θα θέλατε να πάτε να απολαύσετε:

https://glyfada.gr/index.php/home/kidsfestival2023

Καλή σας απόλαυση!