Η φωταγώγηση έγινε το βράδυ της Τρίτη (20/6) από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη

Αναβαθμίστηκε ως προς την εμφάνιση, αλλά και την οδική ασφάλεια, η γέφυρα της Λ. Αθηνών στη συμβολή με τη Λ. Κηφισού, ένας από τους πλέον πολυσύχναστους κυκλοφοριακά κόμβους με σχεδόν 290.000 διελεύσεις οχημάτων καθημερινά, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και φωταγώγησης της, στο πλαίσιο του έργου ανάδειξης των γεφυρών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Η φωταγώγηση έγινε το βράδυ της Τρίτη (20/6) από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, παρουσία του διευθυντή Τροχαίας Αθηνών Δ. Καρκάτζου, εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας και του αν. διευθυντή Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Π. Καρυώτη.

Είχε προηγηθεί συντονισμένη δράση πλυσίματος της γέφυρας, αλλά και του χώρου κάτω από αυτήν, από ειδικά συνεργεία οδοκαθαρισμού, αποψίλωσης της αυτοφυούς βλάστησης, χρωματισμού των μεταλλικών στοιχείων κ.α.

Το έργο στο σύνολό του προβλέπει για τις 7 μεγάλες γέφυρες του δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, φωτισμό με υψηλής τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης φωτιστικά συστήματα Led, με βάση μελέτη από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες στις γέφυρες της Ιεράς Οδού, της Λένορμαν και της Π. Ράλλη και σύντομα θα φωταγωγηθούν αυτές στη συμβολή Δυρραχίου και Κωνσταντινουπόλεως, στην Πέτρου Ράλλη και στη Σχιστού-Σκαραμαγκά.

Στόχοι της παρέμβασης είναι η αισθητική αναβάθμιση των τεχνικών έργων μεγάλης κλίμακας της Αττικής, ο περιορισμός του αριθμού των οδικών ατυχημάτων, ο καλύτερος προσανατολισμός των οδηγών κατά τις νυχτερινές ώρες και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και του ενδιαφέροντος των εποχούμενων χρηστών του δικτύου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, πετυχαίνουμε τόσο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όσο και την αναβάθμιση της αισθητικής των υποδομών μας. Στόχος μας να φωτιστούν οι γέφυρες σε όλο το μήκος και πλάτος του οδικού μας δικτύου σε σύντομο χρονικό διάστημα, με μη ενεργοβόρα φωτιστικά τύπου led. Για να φύγει το “γκρίζο” από τη ζωή μας. Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για τους χρήστες, αποκομίζουμε ενεργειακό όφελος και παράλληλα αποτρέπουμε παραβατικές συμπεριφορές σε δημόσιους χώρους που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Συνεχίζουμε δυναμικά, η Αττική αλλάζει ορατά».