Συνάντηση Σίμου και με την πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, και ο Ειδικός Συνεργάτης του Σταύρος Ντρες, συναντήθηκαν σήμερα (25/10) με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ο κύριος Σίμος έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της αναντίστοιχης με τις πραγματικές ανάγκες κρατικής χρηματοδότησης και τα πολυεπίπεδα ζητήματα που αυτό το γεγονός δημιουργεί, καθώς και την υποστελέχωση των Υπηρεσιών.

Συνέπεια αυτών είναι να εμποδίζεται η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών καθώς και η υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη η Πετρούπολη.

Όπως έκανε γνωστό ο κύριος Λιβάνιος, τις επόμενες μέρες, θα δοθεί μια έξτρα δόση κρατικής χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων και μία επιπλέον για τη λειτουργία των σχολείων.

Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό πως υπάρχει ώριμη μελέτη για εργασίες και παρεμβάσεις βελτίωσης των σχολείων, ύψους 1 εκ. 100 χιλιάδων ευρώ, καθώς και προμελέτη για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των κλειστών γυμναστηρίων στην πόλη, ζητώντας του αμφότερα τα έργα να ενταχθούν στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου.

Ο κύριος Λιβάνιος έκανε δεκτά τα αιτήματα και άμεσα θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες, στο θεσμικό πλαίσιο, κινήσεις για την υλοποίηση της δέσμευσής του.

Συνάντηση Δημάρχου Πετρούπολης-Προέδρου Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, πραγματοποίησε χθες (24/10) συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Ντίνα Γκογκάκη. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων μπροστά και στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στάθηκε στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ, τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και τις αλυσίδες όπου η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Αποτέλεσμα είναι η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων σε αυτούς τους χώρους, πολλά εκ των οποίων δεν γίνονται καν γνωστά. Ταυτόχρονα, ο μισθός δε φτάνει ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα εξαιτίας της ακρίβειας και της εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Παιδείας.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος τόνισε πως όλα αυτά τα ζητήματα τα εισπράττει από την επαφή του με τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους που ζουν κι εργάζονται στην Πετρούπολη.

Προσθέτοντας: «Γι’ αυτό διαχρονικά κι ως Δημοτική Αρχή στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων στον αγώνα τους για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

Παλεύουμε ενάντια στο παραπέρα σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ως Δημοτική Αρχή, απορρίψαμε αίτημα για τη διοργάνωση “Λευκής Νύχτας” και δεν δώσαμε άδεια επέκτασης ωραρίου».

Δήλωσε ακόμα πως «η πόρτα του Δημάρχου είναι μόνιμα ανοιχτή στα σωματεία των εργαζομένων και να ξέρουν ότι θα έχουν πάντα στο πλευρό τους την αγωνιστική Δημοτική Αρχή».

Τέλος, ανανέωσαν το ραντεβού για τη μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 20 Νοέμβρη.

Διαβάστε επίσης:

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Ένα φεστιβάλ με την ορμή της εφηβείας!

Όταν η κυβέρνηση μας είδε… αλευρωμένους και μας πέρασε για μυλωνάδες!

Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα ποτάμιο σπήλαιο του Αγγίτη στερεύει λόγω έλλειψης νερού – Δείτε φωτογραφίες