ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

τον Ιούνιο στο

VAULT 

Στη σκηνή ανεβαίνουν οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά & του Βαγγέλη Λάσκαρη αυτό τον Ιούνιο στον Πολυχώρο VΑULT, για να χαρίσουν γέλιο και συγκίνηση μέσα από τέσσερις παραστάσεις και πέντε θεατρικοποιημένα αναλόγια..

Πέντε θεατρικές ομάδες που δημιουργήθηκαν μέσα από τα θεατρικά εργαστήρια τη σεζόν 2022-23, θα παρουσιάσουν τέσσερις διαφορετικές παραστάσεις : «Το διαμάντι και το κήτος»,«Στην Τραπεζαρία», «Σκοτεινά δωμάτια» και «Πόρτες» και πέντε θεατρικοποιημένα αναλόγια :

«Αναμονή», «Δαγκάνα», «Ιοκάστη», «Απόγευμα» και «Αφρικανικός Γάιδαρος», από τις 9 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου 2023

Γενική είσοδο: 8 ευρώ (με καφέ, χυμό, κρασί ή μπύρα)

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων του θεάτρου παρακαλούμε κάντε έγκαιρα την κράτηση σας στο 2130356472

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

  1. «Το διαμάντι και το κήτος», του Λεωνίδα Τσίπη / Ερασιτεχνική Ομάδα Δευτέρας (σκηνή 1η)

Οι τέσσερις βασικές ηρωίδες του Μποστ, Φαύστα, Μήδεια, Μαρία Πενταγιώτισσα και Ιουλιέτα, έχοντας αποτύχει ως σύζυγοι, μητέρες κι ερωμένες. ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια και προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους, Άραγε ένα διαμάντι είναι αρκετό για να ανατρέψει τις ζωές τους;

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία ρόλων : Κική Μαυρίδου – Δημήτρης Καρατζιάς

Μουσική επιμέλεια : Κική ΜαυρίδουΜάνος Αντωνιάδης

Φωτισμοί / Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Σκηνική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Team VAULT

Παίζουν: Σπύρος Διαμαντής, Αγγελική Θεοδοσίου, Μαρία Μαραγκού, Χαρά Μπαρμπούτση, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Τομαράς, Ιωάννης Χαβιάρας

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Παραστάσεις : Παρασκευή 9, Σάββατο 10, Κυριακή 11, και Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 21:15 και Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Ιουνίου στις 18:15

  1. «Σκοτεινά δωμάτια» του Τενεσί Ουίλιαμς / Επαγγελματική Ομάδα Πέμπτης (σκηνή 1η)

Με αφορμή τα μονόπρακτα του σπουδαίου συγγραφέα, μια παράσταση- αφιέρωμα στον Τενεσί Ουίλιαμς. Μια σπουδή στα όνειρα. Χαμένα και μη. Γιατί ο άνθρωπος οφείλει να ονειρεύεται ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες

Σκηνοθεσία – διδασκαλία ρόλων : Δημήτρης Καρατζιάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Παρασκευή Οικονόμου

Μουσική επιμέλεια : Μάνος Αντωνιάδης

Φωτισμοί / Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Σκηνική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Team VAULT

Παίζουν: Γιάννης Γαβρίλης, Χριστίνα Δανιά, Τζοάννα Δημολιού, Μαρίζα Μανατάκη, Ζαφειρία Μάντζαρη, Βασιλική Νικολοπούλου, Πέγκυ Περιμένη, Δημήτρης Σουβατζής, Νατάσα Σουρλαντζή, Λάμπρος Τζώρας, Ασημένη Τούντα, Κατερίνα Τσαδήμα, Ελευθερία Φιντίκη, Μαρία Φραγκάτου, Σίσσυ Χάϊντ, Μαρία Χασιώτη.

Διάρκεια: 110 λεπτά (με διάλειμμα)

Παραστάσεις : Τρίτη 13, Παρασκευή 16, Σάββατο 17, Κυριακή 18, Δευτέρα 19, Τρίτη 20, και Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 21:15

  1. Στην Τραπεζαρία / Ερασιτεχνική Ομάδα Τρίτης (σκηνή 2η) :

Βασισμένο στην Τραπεζαρία του Άλμπερτ Γκέρνυ, ένα σπονδυλωτό έργο που με βιτριολικό χιούμορ καυτηριάζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Ανατροπές, ευτράπελα, και πολύ γέλιο, με φόντο μια τραπεζαρία.

Σκηνοθεσία – διδασκαλία ρόλων : Δημήτρης Καρατζιάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κολλά

Μουσική επιμέλεια : Μάνος Αντωνιάδης

Φωτισμοί / Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Σκηνική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Team VAULT

Παίζουν: Κώστας Αλιπράντης, Μαριάννα Γιολδάση, Σοφία Ζαμπέτα, Μίνα Θεοδώρου, Γεωργία Κολέγκα, Βίκυ Λουκάτου, Κατερίνα Παρθενοπούλου, Νάνσυ Πλαβούκου, Βάγια Σαρρή, Ελένη Ταμπάκη, Μυρτώ Φλώρου

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Παραστάσεις : Από Τρίτη 13 έως Κυριακή 18 Ιουνίου στις 21:00

  • Το Σάββατο 17 Ιουνίου η παράσταση θα παιχτεί στις 21:30
  1. «Πόρτες», της Χρύσας Σπηλιώτη (σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Καρατζιά) / Ερασιτεχνική Ομάδα Τετάρτης (σκηνή 1η)

Σε μια θεατρική διασκευή που ενώνει τις «Πόρτες» με το «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» , της σπουδαίας Χρύσας Σπηλιώτη, παρακολουθούμε μια γυναίκα που πανικοβάλλεται όταν χρειάζεται να περάσει από οποιαδήποτε πόρτα. Αναζητώντας λύση στο πρόβλημά της, καλείται να ξεκλειδώσει αλλεπάλληλες πόρτες του παρελθόντος της. Καθεμία κρύβει και μια νέα έκπληξη που τη φέρνει ολοένα και πιο κοντά στον δολοφόνο της παιδικής της αθωότητας. Ένα έργο που σχοινοβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία, προσφέροντάς μας ένα παλίμψηστο των πολλών και αντικρουόμενων εκδοχών της πραγματικότητας.

Σκηνοθεσία – διδασκαλία ρόλων : Δημήτρης Καρατζιάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κολλά

Μουσική επιμέλεια : Μάνος Αντωνιάδης

Φωτισμοί / Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Σκηνική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Team VAULT

Παίζουν: Αχιλλέας Κοντοβάϊος, Βικτωρία Μακροδημήτρη, Μάνος Παπάζογλου, Ερίνα Παυλιδάκη, Αναστασία Πετροπούλου, Μαρία Σωτηριάδου, Νάντια Χατζηχρίστου

Διάρκεια: 100 λεπτά (με διάλειμμα)

Παραστάσεις: Από Πέμπτη 22 έως και Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 21:15

Την Κυριακή 25 Ιουνίου η παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω εκλογών.

  1. Θεατρικά αναλόγια

Το theatre studio της ProvaT.O. Athens παρουσιάζει από τις 26 Ιουνίου ως την 1 Ιουλίου 2023, σε μορφή δραματοποιημένου αναλογίου 5 νέα ελληνικά θεατρικά έργα, που επιλέχθηκαν μετά από το open call που έγινε στις αρχές του 2023,.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής:

1.«Αναμονή» της Κατερίνας Λουκίδου / Τρίτη 27 Ιουνίου στις 21:00

Ο Κώστας, ασθενής, την τελευταία του νύχτα παρακαλεί την παράνομη αποκλειστική του νοσοκόμα, Γκαϊανέ, να έρθει κρυφά στο νοσοκομείο για να του κρατήσει συντροφιά. Μαζί θα υπερβούν τη ρεαλιστική τους διάσταση και θα κάνουν μια ονειρική, θριαμβευτική έξοδο.

2.«Δαγκάνα» του Βαγγέλη Δουκουτσέλη / Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 21:00

Η Γιώτα, καθαρίστρια σε ΣΕΑ, αναπολεί μέσα σε ένα βράδυ όλη της τη ζωή. Αναθεματίζει την τεράστια δαγκάνα που την ”βούτηξε” και την ”πέταξε” σε ένα μέρος από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει με κάθε τρόπο. Στην νυχτερινή της βάρδια, λοιπόν, αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό της χρησιμοποιώντας… ένα λούτρινο αρκουδάκι.

3.«Ιοκάστη» της Μαρίας Χριστοδούλου / Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 21:00

Επέλεξε να ζήσει ο άντρας της, αντί για το παιδί της, κι όμως τον έχασε. Πώς να δεχτεί στο πλάι της έναν άγνωστο, στη θέση αυτού που λάτρευε; Δώρο του σκοτωμένου Λάιου φαντάστηκε η Ιοκάστη πως ήταν ο Οιδίποδας. Κι εκπλήρωσε μαζί του τον χρησμό.

4.«Απόγευμα» της Μαρίσσας Φαρμάκη / Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 21:00

Μια νύχτα στο Απόγευμα, μια μικρή πόλη, ένας αδερφός βγάζει τα μάτια του αδερφού του. Το επόμενο πρωί, ο Ανακριτής πηγαίνει στο σπίτι του θύματος. Δεν γνωρίζει όμως ότι ο δράστης δεν έφυγε ποτέ από εκεί. Ένα έργο για την αναζήτηση της ταυτότητας εντός της οικογένειας, που δεν κρύβει την αγάπη του για τον μαγικό ρεαλισμό, το παραμύθι και τον Μάρτιν ΜακΝτόνα. Το Απόγευμα έρχεται μέσα από μια περίοδο αναταραχής, να εξερευνήσει την τρυφερότητα.

5.«Αφρικανικός Γάιδαρος» του Παναγιώτη Γκούβερη / Σάββατο 1 Ιουλίου στις 21:00

Εκεί στη ζούγκλα με τον Ταρζάν, ένα ελεφαντάκι πειράζει τη σταφυλή του, ένα πλειμομπιλ προσπαθεί να χαϊδευτεί, η Αννούλα απαγγέλει το τελευταίο της ανέκδοτο, ο Τοτός τρώει την πρώτη του χυλόπιτα, ένας βομβιστής μετράει τα δάχτυλά του, κι ένας πιγκουίνος ψάχνει αίθουσες αναμονής. Εκεί στη ζούγκλα με τον Ταρζάν ο Βιντάλ Σασούν προσπαθεί να χτενίσει την Τζέιν, ένας γάιδαρος αναρωτιέται αν πετάει και ένας μπασκετμπολίστας προσπαθεί να πουλήσει το τελευταίο σι-ντι της Πέγκυς Ζήνα. Εκεί στη ζούγκλα με τον Ταρζάν, τα δικαστήρια είναι κάμπριο και οι δικαστές μας μοιάζουν.

*Μετά το τέλος κάθε παράστασης θα πραγματοποιείται κουβέντα ανοιχτή παρουσία το συγγραφέα του έργου.

Παίζουν: Αλεξανδράκου Δήμητρα, Γιαλαμά Φιόνα, Κτιστάκης Κωνσταντίνος, Λαμπρογιώργη Γωγώ, Μπάκου Δώρα, Πατσουράκη Αφροδίτη

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Παραστάσεις: Από Τρίτη 27 έως Σάββατο 1 Ιουλίου στις 21:00

*Το theatre studio της ProvaT.O. Athens λειτουργεί για τέταρτη χρονιά και είναι ένας χώρος δουλειάς, τριβής, έρευνας και εκπαίδευσης για όσους αγαπούν και θέλουν να γνωρίσουν το θέατρο, τοποθετώντας τους στο κέντρο της δημιουργικής διαδικασίας. Υπεύθυνοι του εργαστηρίου οι Βαγγέλης Λάσκαρης (σκηνοθέτης) και Βασιλική Δρακοπούλου (ηθοποιός).

 *Μετά την έναρξη της παράστασης δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Αίθουσα.

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

Instagram: vault.theatre.plus (https://www.instagram.com/vault.theatre.plus/?hl=el)

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες – κρατήσεις (11:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00)  : 213 0356472, 6951832070

Email: [email protected]