Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη σειρά και την ταινία, αμφότερες με θρησκευτικό περιεχόμενο, που σημείωσαν τεράστια εμπορική επιτυχία και ίσως να μπορούν να δείξουν τον δρόμο.

Με αφορμή και την εορτή του Αγίου Παϊσίου σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε και την θρησκευτική δυναμική στην χώρα μας που εντοπίζεται και στον τηλεοπτικό χώρο και κοινό. Ο Άγιος Παίσιος έγινε σειρά και έσπασε τα κοντέρ πριν ένα χρόνο σχεδόν στο MEGA προς γενική έκπληξη όλων όσων δεν περίμεναν ότι η νεολαία ειδικά αλλά και το κοινό γενικά που βλέπει τηλεόραση,θα ασχοληθεί με μια θρησκευτική σειρά. Οι αριθμοί διέψευσαν τους πάντες καθώς θυμίζω ότι σε απόλυτο αριθμό τηλεθεατών, την σειρά παρακολούθησαν 1.610.519 τηλεθεατές, με την κάλυψη να φτάνει τους 2.318.508 !. Μάλιστα σε γυναικείο νεανικό κοινό, η σειρά ο «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» κατέγραψε το εντυπωσιακό ποσοστό 47,2%! Εντυπωσιακοί αριθμοί που αν μη τι άλλο δείχνουν ότι η Ελλάδα παραμένει μια χώρα που σε μεγάλο βαθμό και ποσοστό διατηρεί την πίστη της στον Θεό και τους Αγίους μας.

Η μεγάλη επιτυχία και της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού»

Να θυμίσω ότι ανάλογα απίστευτα νούμερα είχε κάνει ακόμα μια θρησκευτική παραγωγή επίσης σχετικά πρόσφατα. Η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» ,επίσης έκανε πολύ μεγάλα νούμερα ακόμα και στην τηλεοπτική της προβολή. Η ταινία αναφέρεται στην ζωή, το έργο και την προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου μέσα από μία πλούσια καταγραφή. Μάλιστα η ταινία αγγλιστί ” Man Of God” κυκλοφορεί πλέον και σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες από όπου θα μπορούσε κανείς σε όποια χώρα και αν βρίσκεται να την παρακολουθήσει. Φυσικά ταξίδεψε και στις κινηματογραφικές αίθουσες σε πολλές χώρες και ειδικά σε αυτές με έντονο το ορθόδοξο στοιχείο. Να θυμίσουμε επίσης ότι αυτή η ταινία είχε ξεπεράσει τα 260.000 εισιτήρια μόλις σε 5 εβδομάδες παρουσίας της σε σχεδόν 50 κινηματογραφικές αίθουσες στην χώρα μας και οδεύει να χαρακτηριστεί ως μια από τις top-5 ελληνικές ταινίες σε εμπορικό επίπεδο!

Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στον θρησκευτικό τουρισμό!

Είναι γνωστή η αγάπη μου για τον Θεό και η πίστη μου. Αλλά αν και πολλοί προσπαθούν να μας ..πείσουν ότι είσαι οπισθοδρομικός όταν πιστεύεις στον Θεό και ότι ο κόσμος αλλάζει,βλέπουμε εν τούτοις και φάνηκε αυτό και στις πρόσφατες εκλογές,ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της πατρίδας μας που εξακολουθεί να διατηρεί τις παραδόσεις και ήθη και έθιμα του τόπου μας. Και ταυτόχρονα αποτελεί και μια ευκαιρία για την Ελλάδα που διεθνώς χαρακτηρίζεται ως μια χώρα βαθιά θρησκευόμενη,να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και την δυναμική που φάνηκε από τις δύο αυτές πρόσφατες παραγωγές Την ώρα που πολύ πίστευαν ότι ξεθωριάζει στην Ελλάδα μας το θρησκευτικό συναίσθημα,οι αριθμοί τους διέψευσαν παταγωδώς και είναι φανερό ότι πρέπει να επενδύσουμε στον τομέα αυτό και για την διεθνή προβολή μας. Ανάλογα φυσικα πρέπει να επενδύσουμε και στον εγχώριο θρησκευτικό τουρισμό με τα άπειρα Μοναστήρια και Μονές που διαθέτει η χώρα μας και σε πανέμορφες τοποθεσίες. Ακόμα πρέπει να επενδύσουμε γενικότερα στον θρησκευτικό τουρισμό καθώς έχουμε τις περισσότερες δυνατότητες από κάθε άλλη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει όπως δεν έχουμε καταλάβει και πόσος κόσμος αρέσκεται σε τέτοια ταξίδια. Τέλος με αφορμή και την σημερινή εορτή του Αγίου Παϊσίου,για τους πιστούς και όσους αγαπούν τον Άγιό μας είναι ευκαιρία να θυμηθούν όσα έχει πει και προβλέψει με μεγάλη επιτυχία και ειδικά καθώς είναι ένας σύγχρονος Άγιος. Στην ιστοσελίδα (https://www.saint.gr/3200/saint.aspx)υπάρχουν χαρακτηριστικά όλα όσα έχει πει ο Άγιός Μας . Οπως φυσικά αξίζει να μπείτε να διαβάστε και την ζωή και όσα έχει πει ο Άγιος Νεκτάριος που είχε καταλάβει τι έρχεται έναν αιώνα σχεδόν πριν και είναι ιδιαίτερα σήμερα άκρως επίκαιρος! Βοηθειά μας!