Ένα απολαυστικό τριήμερο στα μέσα του καλοκαιριού, χωρίς ήλιο και θάλασσα, αλλά με δροσιά και ποτάμι, παρέα με μεγάλα, αγαπημένα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, είναι ό,τι προσφέρει και φέτος το αγαπημένο Φεστιβάλ Πόζαρ. Όλα αυτά σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της φύσης, στο καταπράσινο φαράγγι των Λουτρών Πόζαρ στην Αριδαία, το οποίο από τις 21 έως τις 23 Ιουλίου θα πλημμυρίσει από κόσμο.

Ονόματα όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα συμπληρώσουν το τριήμερο μουσικό πρόγραμμα.

«Τα ονόματα των μουσικών που φιλοξενούμε είναι τεράστια και βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση. Ο κόσμος μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού φέτος περιμένει πώς και πώς αυτό το φεστιβάλ», δηλώνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ένας εκ των παρουσιαστών του Φεστιβάλ Πόζαρ.

Η διαφορά του φετινού φεστιβάλ σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, είναι ότι φέτος θα υπάρχει κι ένα δεύτερο stage δίπλα ακριβώς από το ποτάμι, όπου θα φιλοξενούνται νεανικά συγκροτήματα τα οποία θα …ανοίγουν το μουσικό πρόγραμμα. «Σκοπός μας είναι το πάρτι να ξεκινάει από νωρίς το απόγευμα, μόλις το επιτρέπει ο ήλιος και να διαρκεί μέχρι πολύ αργά το βράδυ» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος πρόκειται να κάνει …παιχνίδι με το κοινό κάνοντας το φεστιβάλ ακόμη πιο διαδραστικό. «Θα βρίσκομαι κοντά στον κόσμο, θα επικοινωνώ μαζί τους, θα παίζουμε παιχνίδια, θα βλέπουν τα πρόσωπά τους στις γιγαντοοθόνες που θα είναι στημένες, ενώ θα υπάρχουν και διαγωνισμοί» συμπληρώνει.

Το Φεστιβάλ Πόζαρ, που ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια, κατάφερε να καταξιωθεί και κυρίως να αγαπηθεί από τους κατοίκους της περιοχής. «Το χωριό είναι πάρα πολύ φιλόξενο και κάθε χρόνο οι άνθρωποι χαίρονται να φιλοξενούν κόσμο από άλλα μέρη της Ελλάδας, κάτι το οποίο δείχνουν έμπρακτα οι επαγγελματίες της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ταβέρνες προσλαμβάνουν περισσότερα άτομα για το συγκεκριμένο τριήμερο, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στους επισκέπτες» εξηγεί.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για όλους τους κατοίκους της περιοχής που δίνουν την καρδιά τους για να αναδειχτεί η περιοχή τους και να στηρίξουν με τον τρόπο τους αυτό το πολιτιστικό γεγονός», προσθέτει η υπεύθυνη του γραφείου τύπου του Φεστιβάλ Δέσποινα Πολυχρονίδου, που χαρακτηρίζει το τριήμερο ως «ένα ραντεβού που κάθε χρόνο μας δίνει νέες αφορμές για να επιστρέφουμε, τόσο η ομάδα του φεστιβάλ, όσο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες».

Το πάρτι ξεκινά το απόγευμα και διαρκεί ως τα ξημερώματα

Ο πρώτος που θα ανέβει φέτος στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ στις 21 Ιουλίου, είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η μπάντα του, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία.

Τη σκυτάλη αναμένεται να πάρει ο Γιάννης Χαρούλης και η παρέα του, με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, παλιά και νεότερα, φρέσκιες ενορχηστρώσεις, ροκ ηλεκτρισμό και τη δύναμη της παράδοσης.

Το Σάββατο 22 Ιουλίου οι Χατζηφραγκέτα σε full band σύνθεση ταξιδεύουν και τραγουδούν, ενώ στη συνέχεια καλούν στη σκηνή τον Σωκράτη Μάλαμα, που με την Ιουλία Καραπατάκη, τον Πέτρο Μάλαμα και τη μπάντα του, θα κάνει τον κόσμο να ονειρευτεί με τα τραγούδια του.

Την Κυριακή 23, οι Villagers of Ioannina City θα αποδείξουν την εκρηκτικότητά τους στις ζωντανές τους εμφανίσεις, ενώ θα τους διαδεχθεί ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που σε με μια συναυλία-γιορτή, θα γιορτάσει τα 50 χρόνια που συμπληρώνει στην ελληνική μουσική σκηνή.

Και τις τρεις μέρες, νωρίτερα, στο δεύτερο stage δίπλα στο ποτάμι, θα φιλοξενηθούν οι: Γιαγκίνηδες, Κούπες, Tiny Jackal And the Yellow Mary, Babis Batmanidis(dj set), Stelios Papadopoulos (Cult Battles, dj set), οι οποίοι θα δίνουν το ρυθμό μέχρι να ξεκινήσει το μεγάλο πάρτι στην κεντρική σκηνή.

Στη σελίδα του Φεστιβάλ Πόζαρ στο Facebook, υπάρχουν πληροφορίες για τα εισιτήρια, για τη διαμονή των επισκεπτών και τη δυνατότητα κάμπινγκ, όπως και για τη μετακίνηση με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Πέλλας, που γίνεται απευθείας από εννέα μεγάλες πόλεις της χώρας.