Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τα δεκάδες χιλιάδες ανήλικα που δουλεύουν σκληρά και κάτω από απάνθρωπες συνθήκες σε διάφορες χώρες του κόσμου στον απόηχο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας

Δυστυχώς η καταπολέμηση της Παιδικής Εργασίας δεν βολεύει το σύστημα! Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου. Τελικά τι κάνουμε γι’ αυτό; Κάνουμε κάτι ή απλά το παγκόσμιο σύστημα ψιλοβολέυεται και δεν τρέχει και τίποτα; Ειδικά στις φτωχές και υποανάπτυκτες χώρες; Μήπως τελικά μας βολεύει να υπάρχουν και αυτές σε έναν κόσμο που τρέχει, αλλά με την ίδια ταχύτητα για όλους;

Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να το αναλύσω. Έχω ξαναγράψει άλλωστε για το τι θα συνέβαινε, αν αυτοί που έχουν τον παγκόσμιο πλούτο έδιναν ένα 10% κάθε χρόνο από τα κέρδη τους. Τότε δεν θα υπήρχε φτώχεια. Αλλά ποιός σας είπε ότι δεν θέλει το παγκόσμιο σύστημα την φτώχεια; Η φτώχεια φέρνει κέρδη,τα εκτοξεύει. Σκέψου τι θα γινόταν αν στις φτωχές χώρες, όπου ανήλικα παιδιά εργάζονται για 1(!) δολάριο την ημέρα συμπληρώνοντας 15ωρα, έπρεπε να αντικατασταθούν από κανονικούς εργαζομένους. Κάπως έτσι θα έπεφταν τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών. Ας μην κρυβόμαστε, σε μεγάλο βαθμό αυτές κυβερνούν τον πλανήτη και χαράζουν…πολιτική.

Η εξαθλίωσή σου το…παντεσπάνι μας

Η εξαθλίωση κάποιων γιγαντώνει τα κέρδη άλλων και εξυμνεί την προκαθορισμένη ανισότητα αφού δεν έχουν όλοι ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα.
Κακά τα ψέματα. Είδατε κανέναν μεγάλο, τις μεγάλες ΜΚΟ (εντάξει υπάρχουν και εξαιρέσεις)
τα ίδια τα μεγάλα κράτη,να κάνουν κάτι για να εξαλείψουν την φτώχεια; Είδατε να κάνουν κάτι για την καταπολέμηση της Παιδικής Εργασίας και δη της απάνθρωπης; Σε έναν κόσμο που υποτίθεται προάγουμε την αγάπη,την ελευθερία και δη τη σεξουαλική και την ισότητα, εκατομμύρια παιδάκια πεθαίνουν από πείνα και δίψα. Άλλα τόσα εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες σύγχρονης δουλείας. Αυτό τον κόσμο θέλουμε ή απλά είμαστε επιλεκτκοί και όταν βολέυει τα συμφέροντά μας και τα κέρδη μας οι υπερελευθερίες δεν είναι για όλους; Τελικά ποιός κοροϊδεύει ποιόν και γιατί σφυρίζουμε αδιάφορα αβαντάροντας το παγκόσμιο σύστημα;

12 Ιουνίου…πως προέκυψε ο εορτασμός τη συγκεκριμένη ημερομηνία;

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και πιο συγκεκριμένα τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός καλά οργανωμένου δικτύου. Αυτό το δίκτυο έχει στήσει μια γέφυρα μεταφοράς παιδιών από τις αναπτυσσόμενες στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες.

Η 12η Ιουνίου είναι, επίσης, αφιερωμένη στα παιδιά της αφρικανικής ηπείρου, που στην πλειοψηφία τους εργάζονται από πολύ τρυφερές ηλικίες και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, ένα στα έξι παιδιά του πλανήτη εργάζεται σε κάποιο περιβάλλον που βλάπτει την ψυχική και σωματική του υγεία. 73 εκατομμύρια από τα εργαζόμενα παιδιά είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών και κάθε χρόνο τουλάχιστον 22 χιλιάδες από αυτά σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα.

Περίπου 171 εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη εργάζονται σε ορυχεία, λατομεία και άλλους επικίνδυνους χώρους δουλειάς ή με επικίνδυνα υλικά, όπως χημικά, εντομοκτόνα ή βαρύ μηχανικό εξοπλισμό, αναφέρει έκθεση της UNICEF. Περιλαμβάνονται στα κατ’ εκτίμηση 246 εκατομμύρια εργαζόμενα παιδιά, κάτω των 18 ετών, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να μορφώνονται στις σχολικές αίθουσες, αποκτώντας εφόδια για μια καλύτερη ζωή. Στην Ελλάδα, περί τα 50.000 ανήλικα παιδιά δουλεύουν σε μαγαζιά, βιοτεχνίες, εργοστάσια, αγροτικές εργασίες, ενώ κάθε χρόνο 10.000 παιδιά εγκαταλείπουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και χάνουν το δικαίωμά τους σ’ ένα μέλλον ίσων ευκαιριών.
Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/116

Κι εμείς…ζωάρα!

Μετά από όλα αυτά κοιμηθείτε ήσυχα.. Τρέξτε να φωνάξετε για τα δικαιώματα και την ελευθερία και την σεξουαλική απελευθέρωση και τα νέα πρότυπα. Με τα παιδάκια αυτά ουδείς θα ασχοληθεί. Κάποιοι λίγοι ήρωες, κάποιες λίγες σωστές και τίμιες οργανώσεις και τέλος.  Μη χαλάσουμε τα κέρδη και τις μπίζνες κάποιων συστημάτων και κάποιων μεγάλων και τρανών. Είπαμε,προωθούν τα νέα ήθη και έθιμα αγάπης και ελευθερίας, αλλά επιλεκτικά. Μη χάσουν και από τα κέρδη τους… Άλλωστε πιο εύκολα στην πράξη θα σε κυνηγήσουν σήμερα αν σχολιάσεις κάτι κόντρα στα νέα ήθη και έθιμα,,παρά αν απασχολείς παράνομα με ανήλικα και αναφέρομαι φυσικά και σε άλλες χώρες..Ντροπή μας…