Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, που ξέσπασε το Σάββατο. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των έντονων ανέμων.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές στην Αλεξανδρούπολη, λόγω της πυρκαγιάς που συνεχίζει τη δράση της για τρίτη διαδοχική ημέρα. Μέχρι στιγμής έχουν καεί 9 σπίτια, χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων και κτηνοτροφικές μονάδες.

«Είναι ένα πρωτόγνωρο περιστατικό. Είναι σαν να έχουμε έναν τεράστιο ανεμιστήρα που σπρώχνει διαρκώς την πυρκαγιά και δημιουργεί νέα μέτωπα. Δύο είναι τα μεγαλύτερα μέτωπα, στα ανατολικά και στα δυτικά που δυσκολεύουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Το ένα στην ανατολική πλευρά, μετά την περιοχή Λουτρό, προς το Δορίσκο και το Μοναστηράκι και το άλλο, το πιο δύσκολο, πολύ κοντά στις παρυφές της Αλεξανδρούπολης και στις περιοχές Μαΐστρο και Άβαντα. Εκεί είχε δημιουργηθεί μια τεράστια αντιπυρική ζώνη και είχαν συγκεντρωθεί εκεί δυνάμεις για να την ανακόψουν και να μην την αφήσουν να περάσει, όμως λόγω των ανέμων η φωτιά «πέρασε» εκατοντάδες μέτρα μακριά» , υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε: «Παλεύουμε με τις ακραίες καιρικές συνθήκες, είναι δύσκολη φωτιά, το μέτωπο είναι πάνω από την Εγνατία Οδό. Λόγω ισχυρών ριπών ανέμων και θερμών μαζών, κάφτρες πέρασαν πίσω από τα υδροφόρα και η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά και επιθετικά προς τις παρυφές δύο οικισμών στα βορειοανατολικά της πόλης. Πάντως, δεν κινδυνεύει πλέον η βιομηχανική περιοχή της Αλεξαδρούπολης».

Στην περιοχή επιχειρούν, όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική, 214 πυροσβέστες τους οποίους συνδράμουν και εναέρια μέσα, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Επτά πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ από χθες, Κυριακή, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των οικισμών Μοναστηράκι, Δορίσκος, Αμφιτρίτη, Μαΐστρος και Άβαντας.