Τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στη Νέα Αγχίαλο, την Πέμπτη (27/7), έπειτα από φωτιά που εξαπλώθηκε στην περιοχή, προανήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δένδιας υπογράμμισε: «Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό, της πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο, σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στην περιοχή Καράμπα της Μαγνησίας, έχω λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας».

Παράλληλα επισήμανε ότι έχει ζητήσει από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, τη διενέργεια ΕΔΕ από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προκειμένου να «διερευνηθεί ενδελεχώς το τί συνέβη» και να αποδοθούν ευθύνες εάν αυτές υπάρχουν.

«Στο ευρύ πλαίσιο: Ζήτησα τον έλεγχο των Συστημάτων Πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας. Ζήτησα τον επανέλεγχο των Σχεδίων Πυρασφάλειας, όλων των Στρατοπέδων, όλων των Μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων», σημείωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κατέληξε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων, του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί απόλυτη διαχρονική προτεραιότητα της Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα Κυβέρνηση. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους».