Με σκληρή γλώσσα καταφέρθηκε κατά των εμπρηστών ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζοντάς τους, σε δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/8), αλιτήριους και επισημαίνοντας ότι αυτοί που εγκληματούν κατά τη χώρας θα βρεθούν και θα πληρώσουν.

Η δήλωση του Βασίλη Κικίλια:

«Την ώρα που οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλιτήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές.

Οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων. Κάποιοι αλιτήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού:

8.13. περιοχή Αυλώνα πρώτη προσπάθεια, 8.57, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα τρεις προσπάθειες, 9.47, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες, 10.51. βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια, 12.02 βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Αυτό που συμβαίνει είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτο αλλά αισχρό και εγκληματικό. Αναγνωρίστηκε ασημί ημιφορτηγό που εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής, η αστυνομία και η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές. Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα. Δεν θα γλυτώσετε. Θα σας βρούμε. Θα λογοδοτήσετε στην δικαιοσύνη».