Στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

«Είναι σημαντική στιγμή στην πορεία σχέσεων των χωρών μας. Αναβαθμίζουμε τη συνεργασία μας σε στρατηγική σχέση και είμαστε πολύ εγγύτερα από την απόσταση που μας χωρίζει», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Υπάρχει η βάση για ευρύτατο πεδίο διμερούς συμπόρευσης σε οικονομία, πολιτισμό, τουρισμό, μέχρι την από κοινού άμυνα στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Πρώτος στόχος είναι να διπλασιάσουμε το διμερές εμπόριο μέσα στην επόμενη τετραετία με την Ινδία. Θα δώσουμε έμφαση την οικονομική συνεργασία, με επενδύσεις εκατέρωθεν».

Από την πλευρά του, ο κ. Μόντι, αφού αρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις ζωές που χάθηκαν στην Ελλάδα από τις πυρκαγιές, στάθηκε στους φιλικούς δεσμούς που διατηρούν οι δύο χώρες και υποστήριξε ότι θα υπάρξει ενίσχυση και συμπόρευση των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών.