Εκτός ελέγχου παραμένουν οι φωτιές στη Ρόδο, όπου υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στο Βάτι, και την Κάρυστο, όπου αγνοείται ένας κτηνοτρόφος, ένα ανησυχητικό μέτωπο στην Κέρκυρα, βελτιωμένη η κατάσταση στην Αχαΐα.

Ρόδος: Μεγάλη αναζωπύρωση παρατηρήθηκε τα ξημερώματα κοντά στην περιοχή Βάτι, ενώ ενεργές εστίες υπάρχουν κοντά σε Γεννάδι, Μάλωνα και Μάσσαρι. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που μάχονται για 8η σερί ημέρα με τις φλόγες και ανέρχονται πλέον στους 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και τα επτά εναέρια μέσα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Εύβοια: Αναζωπύρωση υπήρξε και στον Πλατανιστό και δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού, όπως και των οικισμών Πλατύς Γιαλός και Άγιοι. Επί τόπου βρίσκονται 93 πυροσβέστες και 32 οχήματα. Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς από χθες αγνοείται 41χρονος κτηνοτρόφος, αφού όπως υπογράμμισε ο αδερφός του είχε πάει στο μαντρί, την Κυριακή (23/7), για να πάρει τα ζώα του και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Κέρκυρα: Το πιο ανησυχητικό μέτωπο είναι στην περιοχή της Παλαιάς Περίθειας, καθώς υπήρξε νέα αναζωπύρωση. Για την κατάσβεσή του επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 21 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, όπως τονίζει η Πυροσβεστική.

Αχαΐα: Βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα της φωτιάς στα Δερβενάκια, παρά τις βραδινές αναζωπυρώσεις στο φαράγγι του Βουραϊκού.