Ο Σωτήρης Γεωργίου καταθέτει την απογοήτευση και την οργή του για όλα όσα κάνουν -και κυρίως δεν κάνουν- αυτοί που μας κυβερνούν.

Πραγματικά απογοητεύομαι και οργίζομαι με τα όσα βιώνουμε σαν χώρα το τελευταίο διάστημα με τις καταστροφικές πυρκαγιές που υπονομεύουν τον τουρισμό της χώρας μας αλλά και δημιουργούν ένα ακόμα χειρότερο κλίμα για τα επόμενα χρόνια και ότι άλλο αυτό συνεπάγεται. Στο ίδιο έργο θεατές κλασικά και έχουμε να πούμε πολλά αν και δεν πρόκειται να μας ακούσει κανείς γιατί πολύ απλά ενώ καιγόμαστε κυριολεκτικά, κανείς δεν …καίγεται να δώσει λύσεις για τις φωτιές που τρώνε το φυσικό μας πλούτο και την πατρίδα μας.

Έβλεπα ερχόμενος από την Πάτρα την καταστροφική πυρκαγιά το βράδυ της Κυριακής για σχεδόν 15χιλ στην περιοχή του Διακοπτού και με έπιανε η καρδιά μου. Μάλλον έπιανε όμως μάλλον μόνο εμάς τους απλούς ανθρώπους καθώς οι μεγαλόσχημοι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα ότι και αν ξημερώσει στην χώρα αυτή. Αλίμονο σε εμάς!

Και τι αποφασίζει διαχρονικά το πολιτικό σύστημα, όσοι μας κυβερνούν; Το απόλυτο τίποτα! Πάντα φταίει ο αστάθμητος παράγοντας, ο προηγούμενος ή ο…επόμενος και κατόπιν εορτής θα πάρουμε και πυροσβεστικά αεροπλάνα! Άκουγα τον πρωθυπουργό να λέει θα πάρουμε άμεσα αεροπλάνα. Γιατί δεν το έλεγε πριν τις εκλογές για να έχουμε προλάβει, γιατί δεν το έκανε και αυτός στα περασμένα 4 χρόνια; Στο τέλος του έργου θα έχουμε αεροπλάνα και δεν θα έχουμε δάση να σβήσουν φωτιές γιατί θα έχουν καεί σχεδόν όλα! Που είναι ο στρατός ενώ ακούμε για ασύμμετρες απειλές και υποψιαζόμαστε πολλά. Που είναι και η ΕΥΠ εδώ αφού επίσης ακούγονται πολλά. Έπρεπε να υπάρχει σχέδιο δράσης σαν να έχουμε πόλεμο από όπου και αν μπορεί να προέρχεται αυτός. Αντ αυτού παρακολουθούμε το ίδιο έργο κάθε χρόνο!

Το μόνο που άλλαξε ξέρετε ποιό είναι; Να λέμε δεν κάηκε κανείς και νενικήκαμεν! Όχι κύριοι. Ναι πρωτίστως είναι η ανθρώπινη ζωή αλλά δεν πρέπει να αρκούμαστε μόνο σε αυτό. Τετοιες ημέρες είχαμε το μεγάλο δράμα στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή με τους παραπάνω από 100 νεκρούς. Ναι το μάθημα αυτό το πήραμε και το μάθαμε μάλλον σαν κράτος. Και γι αυτό έχουμε και σωστά άμεσες εκκενώσεις πολλών περιοχών και ας μην έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αλλά σωστά η πολιτεία εδώ προβαίνει σε προληπτικές πολλές φορές εκκενώσεις. Πρωτίστως είναι η ανθρώπινη ζωή. Και επειδή είμαστε σοβαροί, εδώ πάμε καλά και δεν είναι λίγο πράγμα να εκκενωθούν περιοχές με 20000 τουρίστες χωρίς να ανοίξει μύτη. Άλλο αυτό όμως. Και από εκεί και πέρα τα γράψαμε και στο προηγούμενο άρθρο υπάρχουν και οι άλλες απώλειες. Άμεσες και σαν ζωές και αναφέρομαι στα χιλιάδες ζωάκια αλλά και στις συνέπειες τις περιβαλλοντολογικές που θα πλήξουν στο μέλλον εκατομμύρια κατοίκους. Ακόμα και διεθνείς επενδυτικοί οίκοι στέκονται στα θέματα αυτά για τους καύσωνες και τις φωτιές που τους συνοδεύουν πακέτο με την κλιματική αλλαγή. Συνεπώς ας κοιτάξουμε τι θα κάνουμε μπας και περισώσουμε τίποτα από ότι απέμεινε γιατί η δυστοπική Ελλάδα είναι μπροστά μας. Και δεν είναι να πανηγυρίζουμε επειδή δεν έχουμε νεκρούς. Αν αυτό μας ικανοποιεί απόλυτα,ας το κλείσουμε το μαγαζί μια και καλή…