Για ακόμη μία νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να περιορίσουν τις φωτιές που καίνε σε Ρόδο, Κέρκυρα, Εύβοια και Αχαΐα. Νεκρός κτηνοτρόφος στην Κάρυστο, καταγγελία για εμπρησμό στην Κέρκυρα.

Κάρυστος: Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι επίγειες δυνάμεις, με την εικόνα να είναι σαφώς καλύτερη. Χθες, Τρίτη (25/7), έγινε γνωστό ότι ο κτηνοτρόφος που αγνοούταν, καθώς είχε πάει να πάρει τα ζώα του από μαντρί, βρέθηκε νεκρός σε μία καλύβα.

Ρόδος: Για ημέρα καίει η φωτιά, με τα μέτωπα να είναι πέριξ του Γενναδίου, του Βατίου και της Μαλώνας, ενώ εντοπίζονται αναζωπυρώσεις και σε άλλες περιοχές.

Κέρκυρα: Εντολή εκκένωσης των οικισμών των περιοχών Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι, Απράος και Καλαμάκι, δόθηκε από την Πυροσβεστική, καθώς η φωτιά κινείται βορειοανατολικά. Κρίσιμη κρίνεται η Τετάρτη (26/7), ενώ ο αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Νίκος Μουζακίτης κατήγγειλε στην ΕΡΤ ότι είδε από σημείο που ξέσπασε φωτιά να φεύγει ένα αυτοκίνητο, μιλώντας ουσιαστικά για εμπρησμό.

Αχαΐα: Καλύτερη είναι η εικόνα και στο Δερβενάκι, αφού, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι εστίες κρίνονται αντιμετωπίσιμες.