Δύσκολη είναι η κατάσταση και την Τρίτη (22/8) σε Εύβοια και Βοιωτία εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται και ενισχύεται λόγω των ανέμων. Στη Νέα Αρτάκη και τα Ψαχνά το μέτωπο έχει επεκταθεί σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με αρκετές περιοχές να μην έχουν ρεύμα και νερό. Μεγάλο μέρος της παραλιακής ζώνης της Βοιωτίας προς τον Κορινθιακό έχει καλυφθεί από φλόγες και καπνούς.

Στην Εύβοια, η προσπάθεια από τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους Δήμους είναι να προστατευτούν κατοικημένες περιοχές, αλλά οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο τους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε εντολή εκκένωσης της βιομηχανικής περιοχής της Νέας Αρτάκης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω ζημιών στο δίκτυο αρκετές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα και νερό, με συνεργεία του ΔΕΔΗΕ να εργάζονται για τις αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, μαζί με υδροφόρες και μηχανήματα των Δήμων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες.

Στη Βοιωτία, το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου προς τον Κορινθιακό έχει είτε παραδοθεί στις φλόγες, είτε γεμίσει με καπνούς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας παρατηρούνταν συνεχείς αναζωπυρώσεις, καθώς οι άνεμοι έφταναν και τα 9 μποφόρ. Ο στόχος των κατασβεστικών αρχών είναι η προστασία των κατοικιών και του δάσους της Αρβανίτσας.