Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών», σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Βασίλη Στίγκα, μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες και την κόντρα του με 9 από 11 μέλη της, λόγω του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Βασίλης Στίγκας υπογράμμισε ότι αυτός διοικεί τους «Σπαρτιάτες», ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ούτε μπροστινός, ούτε εντολοδόχος κανενός και κατέληξε στο ότι «όποιος θέλει να μείνει ας μείνει». Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι μέλη του κόμματος έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με τον καταδικασμένο νεοναζί.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα στο περιστύλιο της Βουλής: «Μετά τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, πράγματα τα οποία δεν άρεσαν σε κανέναν αποφασίσαμε να γίνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την επόμενη εβδομάδα και να λυθούν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί. Νιώθουμε και οφείλουμε έναν μεγάλο σεβασμό στους 241.000 ψηφοφόρους μας που μας τίμησαν και μας έβαλαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Επομένως, δεν μπορούμε έτσι να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ό,τι πρέπει για να σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι σαν γροθιά στις δύσκολες ώρες και στα μεγάλα προβλήματα που έρχονται για την χώρα μας».

Για αυτό που τον δυσαρέστησε στην τοποθέτηση του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου περί Κασιδιάρη: «Όπως έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη το να σε στηρίξει ένας άνθρωπος και να πεις ένα ευχαριστώ από ευγνωμοσύνη δεν σημαίνει τίποτα. Εκείνο το οποίο έχω να δηλώσω -και το έχω ξαναπεί- είναι ότι ποτέ στην ζωή μου, δεν υπήρξα ούτε μπροστινός ούτε εντολοδόχος. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το κόμμα «Σπαρτιάτες» το διοικώ εγώ, βεβαίως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενδεχομένως να έχουν είτε συναισθηματικούς δεσμούς, είτε να μην γνωρίζουν καλά τη λειτουργία ενός κόμματος ή τη λειτουργία μέσα στο Κοινοβούλιο».

Για την άμεση σύνδεση του κόμματος «Σπαρτιάτες» με τον καταδικασμένο για ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη: «Περιμένετε λίγο να δείτε μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Να ξέρετε ότι εγώ πάντοτε λέω την αλήθεια. Πάντοτε ήμουνα, είμαι και θα είμαι με τη νομιμότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αφήστε μας λιγάκι να δούμε τι μπορεί να γίνει μέχρι την επόμενη εβδομάδα».

Για το αν σκέφτηκε την παραίτηση: «Καθόλου, καθόλου και σας διαβεβαιώνω ότι επειδή είμαι Σπαρτιάτης, είμαι μόνος εναντίον όλων. Εγώ έχω έρθει εδώ πέρα για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Να προσφέρω ανιδιοτελώς στην πατρίδα μου και στον ελληνικό λαό. Για μένα δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όποιος θέλει να μείνει ας μείνει και όποιος θέλει να φύγει ας φύγει. Εγώ και μόνος μου να μείνω, θα κάνω αυτά που πρέπει να κάνω».

Για το αν έχει επικοινωνία με τον νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη: «Εμένα δεν με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο και δεν συνομιλώ με κανέναν. Αυτό είναι κάτι δεδομένο για τον Βασίλη Στίγκα. Και σας είπα εντολές δεν έχω πάρει ποτέ στην ζωή μου, ούτε πρόκειται να πάρω από κανέναν. Ενεργώ αυτοβούλως και βεβαίως σε συνεννόηση με τους βουλευτές μου. Έχουν γίνει και άλλα πράγματα, δηλαδή έχουμε συζητήσει νομοσχέδια και τους προσέχω -να το πω έτσι- ώστε να μην κάνουν κάποια λάθη, καθώς είναι και αυτοί καινούργιοι και δεν έχουν την εμπειρία, αλλά πάντοτε στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Για το ότι ήταν καλεσμένος του Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Φουντούλη στο Ευρωκοινοβούλιο και φωτογραφήθηκε με το πανό που χαρακτήριζε προδότες τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο: «Το πανό που σηκώσαμε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο υποδηλώνει ότι ο κ. Τσίπρας όντως ήταν, είναι και θα παραμείνει προδότης. Αυτό δεν αναιρεί κάτι. Απλά να σας υπενθυμίσω ότι τον κ. Φουντούλη (ευρωβουλευτή της ΧΑ) που με κάλεσε στο Ευρωκοινοβούλιο τον είχα γνωρίσει προσωπικά μέσα από τις εκπομπές που έκανα και τον είχα καλεσμένο. Επομένως, δεν νομίζω να υπάρχει κάτι μεμπτό.

Επίσης, ο κ. Λαγός με είχε φωνάξει ως παρουσιαστή στις εκπομπές που έκανε. Άμισθος, έκανα τρεις τέσσερις εκπομπές και έφυγα. Δεν νομίζω να είναι κάτι μεμπτό. Και δεν θέλω να επανέρχομαι στα ίδια και στα ίδια. Ουδέποτε υπήρξα στέλεχος ούτε της ΕΛΑΣΥΝ, ούτε της ΧΑ».