Ο οργισμένος Σωτήρης Γεωργίου συνεχίζει να ασχολείται με την καταστροφή που είναι σε εξέλιξη στον Έβρο και θέτει εύλογα ερωτήματα.

Πραγματικά νιώθω οργή και τα λόγια δεν βγαίνουν εύκολα για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο και τα περισσότερα ΜΜΕ είναι σαν να μην τα βλέπουν. Μιλάμε για εθνική καταστροφή – τα είπαμε και χθες – μιλάμε για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ε.Ε. και πάμε για 1εκ στρέμματα καμένα ήδη. Μιλάμε για την καταστροφή ενός μοναδικού οικοσυστήματος που σύμφωνα με τους ειδικούς θα χρειαστούν ακόμα και 150 χρόνια για να επανέλθει και αν επανέλθει ποτέ. Μιλάμε για την καταστροφή ενός Εθνικού Πάρκου και μάλιστα προστατευόμενου. Ακούμε ταυτόχρονα και διαβάζουμε πολλά για το πως και το γιατί. Τα περισσότερα ΜΜΕ έχουν ξεχάσει το θέμα που δεν ανέδειξαν και ποτέ άλλωστε στην πραγματική του διάσταση. Γιατί άραγε;

Και δεν μιλάμε για μια καταστροφή απλά σε επίπεδο δασών, Να θυμίσω ότι είχαμε και 18 θανάτους μεταναστών. Άρα είχαμε και ανθρώπινα θύματα. Να θυμίσω ότι, όπως διάβασα, κάηκαν 400.000 ζώα της κτηνοτροφίας. Πέραν του ότι μιλάμε για ψυχές, μιλάμε και για σοβαρό πλήγμα στην εθνική μας κτηνοτροφία που είναι σοβαρός τομέας της οικονομίας μας. Και ταυτόχρονα μιλάμε για ανθρώπους που έχασαν το επάγγελμά τους ουσιαστικά και για απώλειες που θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας. Και θα παρουσιαστούν με ελλείψεις προϊόντων κτηνοτροφίας αλλά και αναπόφευκτες, στην πορεία, αυξήσεις τιμών. Ακόμα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αλυσίδα πάνε αυτά.

Τα ερωτήματα πολλά όμως. Αλήθεια για 13η ημέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά! Είναι δυνατόν; Άλλες μεγάλες φωτιές δεν έχουμε τώρα. Όλα τα πυροσβεστικά μέσα όλων των ειδών έχουν πάει εκεί απ’ όταν έπρεπε; Ζητήθηκε έγκαιρα διεθνής βοήθεια; Η ενημέρωση είναι λειψή. Η οργάνωση που έγινε ήταν η πρέπουσα και δεν αναφέρομαι προφανώς στην πρόληψη που είμαι βέβαιος ότι ήταν ελλιπής αλλά στο μετά. Γιατί δεν θυσίασαν π.χ. ένα μικρό μέρος του τεράστιου πάρκου για να ανακόψουν τη λαίλαπα; Στην τελική τι συμβαίνει και δεν σβήνει η φωτιά για 13η ημέρα; Που ζούμε; Θα καεί ολόκληρος ο Έβρος στο τέλος; Και δεν φταίει κανείς για όλο αυτό το κακό; Είναι άλλη μια μέρα στην δουλειά για όλους μας;

Θα μου πει κανείς μα τι ασχολείσαι; Εδώ όλα ξεχνιούνται. Λίγο ίνσταγκραμ να δούμε καμία σέξυ κοπέλα, κανέναν σέξυ γκόμενο, μπαλίτσα, μπασκετάκι, καυλάντα, κανένα μπιτσόμπαρο και έλα μωρέ τι μας ενδιαφέρει τι γίνεται στον Έβρο; Αυτοί είμαστε. Όχι όλοι, αλλά ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και των ΜΜΕ γιατί το σύστημα αυτό θέλει. Να μην ασχολείσαι με τίποτα σοβαρό ώστε μια μέρα να ξυπνήσεις και να μην έχεις καν αέρα καθαρό να αναπνεύσεις. Ξύπνα …Ελληνάκο!