Έχουν συλλεγεί 7.972 ελαστικά οχημάτων από έξι συνεργεία – Το 35,5% αξιοποιήθηκε ενεργειακά και το 64,5% οδηγήθηκε για ανακύκλωση

Τα αποτελέσματα που έχουν επέλθει από τη συλλογή και ανακύκλωση ελαστικών τέλους κύκλου ζωής, παρουσίασε ο δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης. Για το 2022 και σύμφωνα με τα στοιχεία εγκεκριμένου από την Πολιτεία φορέα, έχουν συλλεγεί 7.972 ελαστικά οχημάτων από έξι συνεργεία, τα οποία λειτουργούν εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου και από αυτά το 35,5% αξιοποιήθηκε ενεργειακά και το 64,5% οδηγήθηκε για ανακύκλωση.

Από την επεξεργασία των ελαστικών τέλους κύκλου ζωής τα προϊόντα που προέκυψαν χρησιμοποιήθηκαν ως εξής: 20,59 τόνοι σε χλοοτάπητες γηπέδων, 5,19 τόνοι σε ελαστικούς τάπητες αθλητικών χώρων, 4,72 τόνοι σε ελαστικά δάπεδα ασφαλείας, 0,39 του τόνου ως πρόσθετο σε θερμοπλαστικά ελαστομερή, 0,10 του τόνου σε αντικραδασμικά ρολά και 0,04 του τόνου ως τροποποιητικό ασφάλτου.

«Το περιβάλλον αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για τη δημοτική μας Αρχή, γι’ αυτό και ενισχύουμε όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης που λειτουργούν στα γεωγραφικά όρια του δήμου μας. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε σ’ ένα σημείο που τίποτε δεν θα καταλήγει στη χωματερή», δήλωσε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης. «Γι’ αυτό καθοριστικό ρόλο παίζει η ανταπόκριση των πολιτών, που έχει αγκαλιάσει αυτές τις πρωτοβουλίες ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας. Και πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη πιο προσεκτικά και δυναμικά – είναι ζήτημα ποιότητας ζωής» πρόσθεσε.