Την απόφαση να προχωρήσουν σε διαρκές συνέδριο από τις 3 Σεπτεμβρίου και την εκλογή προέδρου στις 10 και τις 16 (αν χρειαστεί) του μήνα, πήραν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα διεκδικήσουν την ηγεσία.

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Από τη συνεδρίασή της οριστικοποιήθηκαν τα τέσσερα ονόματα που θα δώσουν τη μάχη τους για να αντικαταστήσουν τον Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος. Αυτοί θα είναι οι Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου, όπως αποφασίστηκε, θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου με διαρκές συνέδριο και οι εργασίες θα κορυφωθούν στις 10 Σεπτεμβρίου όταν και θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία. Αν κανείς εκ των υποψηφίων δε συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε οι δύο πρώτοι θα οδηγηθούν σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στις 16 του ίδιου μήνα.

Τέλος, τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο του κόμματος.

Οι παραπάνω προτάσεις υπερψηφίστηκαν από το 63,5% των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών στην Κεντρική Επιτροπή (160 στους 252).