Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση 14.519 φωτιστικών σημείων σε όλο τον δήμο – H εξοικονόμηση ενέργειας θα φτάνει στο 60%

Σε ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού του δήμου Περιστερίου, προχωρά η δημοτική Αρχή, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Έτσι θα γίνει ολική αντικατάσταση των παλαιών και ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με νέα υψηλής τεχνολογίας τύπου LED, που θα επιφέρει καλύτερη ποιότητα φωτισμού και εξοικονόμηση ενέργειας, που θα φτάνει στο 60%, αλλά και αισθητή μείωση του κόστους. Η εκτίμηση είναι ότι το αναμενόμενο ενεργειακό όφελος για τον δήμο θα ξεπερνά τις 10.000.000 kwh ετησίως.

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση 14.519 φωτιστικών σημείων σε όλο τον δήμο και η σύμβαση προβλέπει 10ετή εγγύηση-συντήρηση καλής λειτουργίας από την ανάδοχο εταιρεία. Ακόμη, τα «έξυπνα» φωτιστικά τύπου LED θα φέρουν προεγκατάσταση για μελλοντική χρήση συστήματος διαχείρισης φωτισμού.

«Η Δημοτική Αρχή εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, η οποία ταλαιπωρεί τη χώρα και γενικότερα τον πλανήτη, προχωρά στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού έργου υποδομής, το οποίο θα απολαμβάνουν οι πολίτες για τις επόμενες δεκαετίες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών & Ανάπτυξης Αλέξης Σταυρούλιας και συνέχισε: «Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το φωτιστικό δίκτυο του δήμου σε όλη την γεωγραφική του έκταση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών. Η συγκεκριμένη επένδυση θα εξασφαλίσει στους δημότες ποιοτικά αποδοτικότερο φωτισμό, παρέχοντας παράλληλα στον δήμο, βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας ύψους άνω του 60%. Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στον δήμο μας τη δυνατότητα για την επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και την προοπτική ένταξης σε χρηματοδοτήσεις πρωτοποριακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για άσκηση περιβαλλοντικών πολιτικών».