Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο έργο με ορίζοντα περάτωσης τους 10 μήνες από την έναρξη του

Σε εκτεταμένα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ριζούπολης προϋπολογισμού 1,45 εκ ευρώ θα προχωρήσει το Σεπτέμβριο ο Δήμος Αθηναίων, επιλύοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι με τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις αντιμετώπιζαν πλημμυρικά φαινόμενα και κίνδυνους για τη ζωή και την περιουσία τους.

Το έργο, προβλέπει ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, ώστε τα νερά των βροχοπτώσεων να κατευθύνονται οργανωμένα στο παρακείμενο ρέμα του Ποδονίφτη με συλλεκτήρες κατά μήκος των οδών Ηρακλείου (μεταξύ των οδών Ερμωνάσσης και Αγίας Αναστασίας), Ακρωτηρίου και Ανθέων έως την εκβολή τους στο ρ. Ποδονίφτη.

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο έργο με ορίζοντα περάτωσης τους 10 μήνες από την έναρξη του και περιλαμβάνει: Κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης καθώς και κατασκευή δικτύου αγωγών από τσιμεντοσωλήνες σε ανοικτά ορύγματα, αγωγού με τη μέθοδο προώθησης αγωγού (pipe-jacking) και παρέμβαση εκβολής στον Ποδονίφτη.

«Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Ριζούπολης γίνεται επιτέλους πράξη. Η Αθήνα έχει γυρίσει, πλέον, σελίδα. Κλείνει οριστικά τους λογαριασμούς του παρελθόντος, ακούει και σέβεται τους Αθηναίους. Αποκτά, μεθοδικά και με σχέδιο, σύγχρονες υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα και το επίπεδο ζωής τους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Φοίβος Αξιώτης επισήμανε για το θέμα: «Η δημοπράτηση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή, έρχεται να δώσει λύση στο δίκαιο αλλά δυστυχώς διαχρονικό αίτημά τους. Το υποσχεθήκαμε και το κάνουμε πράξη».