Η αρχή έγινε χθες από το 8ο Δημοτικό, το 17ο Δημοτικό και το 4ο Γυμνάσιο, ενώ θα συνεχιστεί με στόχο να απομακρυνθούν τα κοντέινερς από όλες τις σχολικές μονάδες

Ένα χρόνιο πρόβλημα ορισμένων σχολικών μονάδων της Ηλιούπολης, αλλά και πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των γονέων των μαθητών, οδεύει προς τη λύση του. Ο δήμος ξεκίνησε την απομάκρυνση όλων των λυόμενων κατασκευών (κοντέινερς) από τα σχολεία της πόλης, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Η αρχή έγινε χθες από το 8ο Δημοτικό, το 17ο Δημοτικό και το 4ο Γυμνάσιο, ενώ θα συνεχιστεί με στόχο να απομακρυνθούν τα κοντέινερς από όλες τις σχολικές μονάδες και στη συνέχεια, με την έγκριση των σχετικών μελετών από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», να δημιουργηθούν νέες, σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές αίθουσες.

«Ως δημοτική Αρχή πράξαμε το αυτονόητο», δήλωσε αρχικά ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε θέσαμε ως στόχο τη συντομότερη δυνατή απομάκρυνση των κοντέινερς. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της αυξημένης ευθύνης μας, ιδιαίτερα στα θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά και το αποδεικνύουμε στην πράξη καθημερινά με μικρότερες και μεγαλύτερες παρεμβάσεις».