Οι γιατροί οπλίτες τοποθετούνται σε Ψαρά, Μεγίστη, Τήλο, Σίκινο και Φολέγανδρο

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Ιωάννη Κεφαλογιάννη και του υπουργείου Υγείας, πέντε γιατροί οπλίτες θητείας τοποθετούνται σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι γιατροί οπλίτες τοποθετούνται σε Ψαρά, Μεγίστη, Τήλο, Σίκινο και Φολέγανδρο.

Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των πέντε γιατρών οπλιτών θητείας, στις προαναφερόμενες θέσεις, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, ενώ, από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων στην εν λόγω θέση δικαιούνται, πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις οριζόμενες από το υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες, το οποίο τις καταβάλλει από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του πιστώσεις.

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ακρίτες μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση μικρών νησιών, προσφέροντας ιατρική βοήθεια και αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας για το ύψιστο αγαθό της υγείας», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.