Κατασκευάστηκαν στον προαύλιο χώρο των ανενεργών σήμερα δημοτικών σχολείων των οικισμών, χρηματοδοτήθηκαν, στην περίπτωση της Παντάνασσας, με ίδιους πόρους του Δήμου Αμαρίου, ενώ, στην περίπτωση των Κουρουτών, από δωρεά δημότη

Δύο νέες παιδικές χαρές απέκτησε ο Δήμος Αμαρίου στις τοπικές κοινότητες Κουρούτες και Παντάνασσα και σύμφωνα με τον δήμαρχο Παντελή Μουρτζανό: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κτίριο που θα στεγάσει τον παιδικό σταθμό και την νέα παιδική χαρά στον οικισμό Θρόνος».

Πρόκειται για σύγχρονες παιδικές χαρές οι οποίες σύμφωνα με την δηημοτική αρχή, ενισχύουν τις ασφαλείς υποδομές αναψυχής και ψυχαγωγίας που βρίσκονται στην διάθεση των παιδιών και των οικογενειών τους. Οι δύο παιδικές χαρές, κατασκευάστηκαν στον προαύλιο χώρο των ανενεργών σήμερα δημοτικών σχολείων των οικισμών, χρηματοδοτήθηκαν, στην περίπτωση της Παντάνασσας, με ίδιους πόρους του Δήμου Αμαρίου, ενώ, στην περίπτωση των Κουρουτών, από δωρεά δημότη. Ο Δήμος Αμαρίου, από το 2018 μέχρι σήμερα, έχει προβεί στην κατασκευή ακόμα έντεκα νέων, σύγχρονων και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, παιδικών χαρών στους οικισμούς ‘Ανω Μέρος Αποδούλου, Απόστολοι, Βισταγή, Γερακάρι, Καρδάκι, Μέρωνας, Μοναστηράκι, Νίθαυρη, Πλάτανος και Φουρφουράς, με το συνολικό προϋπολογισμό των παρεμβάσεων να ανέρχεται στα 341.500 ευρώ.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρίου το αμέσως επόμενο διάστημα θα προβεί στη δημοσίευση του διαγωνισμού του έργου κατασκευής μιας ακόμα νέας παιδικής χαράς στον οικισμό Θρόνος, συνολικού προϋπολογισμού 70.250 ευρώ, η οποία αναμένεται να κατασκευαστεί στο βόρειο τμήμα του αύλειου χώρου του ανενεργού σήμερα δημοτικού σχολείου του οικισμού, στο οποίο όπως είπε ο κ. Μουρτζανός, προχωρούν οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης για την εγκατάσταση και λειτουργία του πρώτου Παιδικού Σταθμού – Μονάδας Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο Αμαρίου.

Ο δήμαρχος Αμαρίου για τις παιδικές χαρές είπε επίσης πως «προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον, που προάγει τη φυσική άσκηση, την κοινωνική αλληλεπίδραση και την ανάπτυξη απαραίτητων για αυτά δεξιοτήτων. Πρόκειται για μικρές παρεμβάσεις υψηλής κοινωνικής αξίας, οι οποίες χαρίζουν καθημερινά στους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειές τους, άφθονες στιγμές δημιουργικού παιχνιδιού και χαλάρωσης».