Αγγελούδης: «Η μάχη για ανοιχτούς δρόμους, ανοιχτά πεζοδρόμια και ελεύθερη πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη θα δίνεται καθημερινά»

Το μήνυμα πως «η μάχη για ανοιχτούς δρόμους, ανοιχτά πεζοδρόμια και ελεύθερη πρόσβαση θα δίνεται καθημερινά» απέστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με αφορμή την κατάληψη του δημόσιου χώρου από μερίδα επαγγελματιών που αναπτύσσουν ανεξέλεγκτα τραπεζοκαθίσματα ακόμη και επάνω σε σιντριβάνια.

Ο κ.Αγγελούδης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είπε πως οι περισσότεροι καταστηματάρχες έχουν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του δήμου και έχουν δείξει πως σέβονται τον πολίτη, σε αντίθεση με ορισμένους ελάχιστους όπου χρειάστηκε να γίνουν ακόμη και άρσεις τραπεζοκαθισμάτων. «Δεν θα κλείσουμε ποτέ το μάτι στην κατάληψη του δημόσιου χώρου που ξεφεύγει από τα στοιχειώδη όρια της δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν να τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα σε χώρους όπου υπάρχουν σιντριβάνια. Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος», υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, στο σφράγισμα που επίκειται να γίνει αύριο, Τρίτη, νυχτερινού καταστήματος που λειτουργεί στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, όπου εμφανίζεται γνωστή τραγουδίστρια, λέγοντας πως υπήρξαν καταγγελίες από κατοίκους της Β’ δημοτικής κοινότητας. «Είχαν χάσει τον ύπνο τους. Πήγαν στην αστυνομία, ήρθαν στη δημοτική αστυνομία και η υπηρεσία έκανε τη δουλειά της», τόνισε.

Στη διάρκεια των ανακοινώσεων του ο κ.Αγγελούδης αναφέρθηκε ακόμη στη λειτουργία των έξι δημόσιων τουαλετών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην ‘Ανω Πόλη για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των τουριστών. «Με την τουριστική περίοδο να έχει ξεκινήσει ήταν υποχρέωση μας να βρούμε άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που προσέβαλε και πλήγωνε την πόλη. Η έλλειψη αξιοπρεπών δημόσιων χώρων υγιεινής είναι έλλειψη πολιτισμού», υποστήριξε ο δήμαρχος.

Οι δημόσιες τουαλέτες που λειτουργούν από σήμερα το πρωί βρίσκονται σε Λευκό Πύργο, Πλατεία Αριστοτέλους, δύο στη Νέα Παραλία (ύψος Κοσμά Αιτωλού και Π.Συνδίκα), στον Πύργο Τριγωνίου και την Αγορά Βλάλη.

Επίσης, ο κ.Αγγελούδης στάθηκε στο πρόβλημα της σχολικής στέγης στον δήμο Θεσσαλονίκης ενημερώνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα δοθεί συνέντευξη τύπου όπου η διοίκηση θα αναφερθεί αναλυτικά στο θέμα. Απευθυνόμενος προς τους γονείς του 89ου δημοτικού σχολείου και του 1ου ειδικού σχολείου, όπου τα παιδιά φοιτούν σε λυόμενα που τοποθετήθηκαν μετά το σεισμό του 1978, και εξέφρασαν την ανησυχία τους για ενδεχόμενο κλείσιμο και μεταφορά των μαθητών, ο δήμαρχος είπε πως βρίσκεται στο πλευρό τους και πως η δημοτική αρχή είναι σε αναζήτηση χρηματοδότησης προκειμένου να τοποθετηθούν μέσα σε ένα χρόνο προκάτ σχολεία νέου τύπου στα ίδια οικόπεδα.

Τέλος, όπως είπε ο κ.Αγγελούδης τις επόμενες ημέρες ξεκινούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Εγνατία, ενώ θα γίνει προσπάθεια αποκατάστασης στο πλακόστρωτο της οδού Ελένης Ζωγράφου που οδηγεί στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» και κατά το παρελθόν είχε προκαλέσει πλήθος διαμαρτυριών από οδηγούς Ι.Χ., δικύκλων και ασθενοφόρων.

Σε λειτουργία και πάλι δημόσιες τουαλέτες στον δήμο Θεσσαλονίκης

Σε λειτουργία έθεσε από σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης έξι δημόσιες τουαλέτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Άνω Πόλη. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από δέκα και πλέον χρόνια καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια από τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να επιλυθεί ένα ζήτημα που αμαυρώνει την εικόνα της πόλης προκαλώντας τη δικαιολογημένη δυσφορία πολιτών και επισκεπτών της.

Σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης σημείωσε τα εξής: « Η έλλειψη αξιοπρεπών δημόσιων χώρων υγιεινής είναι έλλειψη πολιτισμού. Με τις δικές μας, περιορισμένες, δυνάμεις πετυχαίνουμε κατ’ αρχάς να λειτουργούμε σε δωδεκάωρη βάση τουαλέτες σε χώρους μείζονος τουριστικού ενδιαφέροντος. Σημαντική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός πως υπήρξε ανάδοχος από τη διαγωνιστική διαδικασία που είχε προκηρυχθεί και ο οποίος θα αναλάβει άμεσα, τις επόμενες ημέρες, τη συντήρηση και λειτουργία των δέκα τουαλετών για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί. Η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης προϋποθέτει την εύρυθμη λειτουργία βασικών υποδομών. Και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Οι δημόσιες τουαλέτες που λειτουργούν από σήμερα το πρωί είναι οι εξής:

-Λευκός Πύργος: Λειτουργία Δευτέρα ως Κυριακή, 08:00 – 20:30

-Πλατεία Αριστοτέλους: Λειτουργία Δευτέρα ως Κυριακή, 07:00 – 20:00

-Νέα Παραλία (ύψος Κοσμά Αιτωλού): Λειτουργία Δευτέρα ως Κυριακή, 08:00 – 20:30

-Νέα Παραλία (ύψος Π. Συνδίκα): Λειτουργία Δευτέρα ως Κυριακή, 08:00 – 20:30

-Πύργος Τριγωνίου: Λειτουργία Δευτέρα ως Κυριακή, 08:00 – 19:30

-Αγορά Βλάλη: Λειτουργία Δευτέρα ως Παρασκευή, 08.00 – 14.30.