Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας ύψους 1.599.600 ευρώ

Εγκαινιάστηκε το νεοκλασικό κτίριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ενίσχυσης αποκατάστασης, εκσυγχρονισμού και αναδιαμόρφωσης των χώρων του, ώστε να καλύπτονται οι διδακτικές και διοικητικές ανάγκες.

Πρόκειται για το παλαιό διατηρητέο διώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 382,95 τ.μ., εντός της ΑΣΚΤ επί της οδού Πειραιώς 256 (πρώην Συγκρότημα Υφαντουργείων Σικιαρίδη).

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας ύψους 1.599.600 ευρώ .

Στην εκδήλωση των εγκαινίων εκτός του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του πρύτανη Ν. Τρανού, παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Σ. Αντωνάκου, Νήσων Σ. Βοϊδονικόλας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη, κ.α.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης χαρακτήρισε το κτίριο «σημαντικό κύτταρο πολιτισμού και εκπαίδευσης» και «μοναδικό στολίδι για την περιοχή». Επισήμανε τη σταθερή αρωγή της Περιφέρειας σε κάθε προσπάθεια διευκόλυνσης και ανάδειξης του σημαντικού έργου που επιτελεί η εκπαιδευτική κοινότητα, σημειώνοντας ότι η ανάδειξη του ιστορικού διατηρητέου της ΑΣΚΤ δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ιδρύματος, αλλά αποτελεί και μια «παρακαταθήκη αρχιτεκτονικού κάλους και ιστορίας, ένα τοπόσημο πολιτισμού και εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής».