Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 247.950 ευρώ – Τι προβλέπει

Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής σε 100 επιλεγμένα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού , υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου Ιωάννη Λουίζο.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 247.950 Euro και μεταξύ άλλων προβλέπει : Την διανομή 800 εκπαιδευτικών Κιτ (εξοπλισμός) Ρομποτικής σε 100 επιλεγμένα δημοτικά σχολεία όπου θα διεξαχθούν ειδικά μαθήματα, υπό την μορφή πρότυπων σεμιναρίων ενώ θα γίνει αξιολόγησή του προγράμματος με χρήση ερωτηματολογίων από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σε κάθε σχολείο θα πραγματοποιηθούν 4 μαθήματα από εκπαιδευτικούς του αναδόχου σε συνεργασία με τον καταρτιζόμενο εκπαιδευτικό του σχολείου. Στα μαθήματα θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 100 εκπαιδευτικοί και θα έχουν διάρκεια 15 ώρες ανά εκπαιδευτικό, σε ομάδες των 25 ατόμων. Το σύνολο των ωρών καταρτισης των εκπαιδευτικών ανέρχεται σε 1.500 ώρες. Κατά τη διάρκεια του έργου θα πραγματοποιηθούν, σε κάθε ένα από τα συμμετεχοντα στη δράση σχολεία, τέσσερα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, διάρκειας 60 λεπτών.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης κ. Πατούλης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής, καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε, να ωφεληθούν, να κινητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν τα παιδιά μας σε έναν νέο δημιουργικό τομέα που συνδέει την καινοτομία, την ανάπτυξη, τη γνώση και τη δημιουργία. Μία προσπάθεια που επισφραγίζεται από την αγάπη, τη φροντίδα γονιών και δασκάλων. Ως Περιφέρεια είμαστε παρόντες στον δρόμο του μέλλοντος, στηρίζοντας τέτοιου είδους εκπαιδευτικά προγράμματα και προτρέποντας τα παιδιά να ασχολούνται με τη ρομποτική».