Μία ουσιαστική και ενδιαφέρουσα συζήτηση στο πλαίσιο της Attica Green Expo 2023

Στο πλαίσιο της φετινής Attica Green Expo, της μεγαλύτερης έκθεσης για το περιβάλλον, πραγματοποιήθηκαν στο main stage των εγκαταστάσεων του Κλειστού Ολυμπιακού Γηπέδου Παλαιού Φαλήρου TAE KWON DO, πολυάριθμα πάνελ με αξιόλογους ομιλητές, πάνω σε διάφορες θεματικές, με κοινό άξονα το περιβάλλον και φυσικά τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη.

Ένα από αυτά ήταν και το πάνελ με θέμα: «Προσβασιμότητα & Περιβάλλον», που πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, με τη συμμετοχή εκλεκτών καλεσμένων, που – ο καθένας υπό το δικό του πρίσμα – φώτισαν αθέατες πλευρές αυτού που ονομάζουμε «προσβασιμότητα και συμπερίληψη» στην Ελλάδα του σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος και Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Attica Green Expo, κ. Χρήστος Σούτος σε ρόλο συντονιστή, υποδέχτηκε στην κεντρική σκηνή τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ) κ. Θανάση Βίγλα και τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Συμπεριληπτικού Θεάτρου -Theama Inclusive Theatre (ΘΕΑΜΑ) κ. Βασίλη Οικονόμου. Μέσα από τις καίριες και ουσιαστικές τοποθετήσεις των τριών ομιλητών προέκυψαν χρήσιμα στοιχεία για τα δεδομένα της προσβασιμότητας στη χώρα μας, καθώς και για τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα άτομα ΑΜΕΑ στην καθημερινότητά τους.

Μέσα από ένα γόνιμο διάλογο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα βήματα που έχουν γίνει, τόσο από την πλευρά της πολιτείας, όσο και από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου οι άνθρωποι με κάθε μορφής αναπηρία, να μπορούν να μετακινούνται, να συμμετέχουν απρόσκοπτα σε πολιτιστικές, αθλητικές ή άλλες δραστηριότητες και να είναι ενεργοί πολίτες με ίσα δικαιώματα, στην πράξη και όχι στα λόγια.