Ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής και ιδιαιτέρως τον Περιριφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, για την έλλειψη ελέγχων, γεγονός που ενισχύει την αισχροκέρδεια, επιρρίπτει ο Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός κατηγορεί τον κ. Πατούλη ότι «έχει ξεχάσει στα συρτάρια την αρμοδιότητα διενέργειας αγορανομικών ελέγχων και ζώντας σε ένα διαφορετικό παράλληλο σύμπαν μακριά από την ελληνική πραγματικότητα του μέσου πολίτη και της μέσης οικογένειας» και ότι «εμφανίζεται μόνο στα εύκολα για να μοιράζει φυλλάδια για τις μπλε τσούχτρες».

«Για πολλές οικογένειες η καθημερινότητα τείνει να γίνει πολυτέλεια. Η ακρίβεια απειλεί ακόμη και αυτή την ίδια την υπόστασή τους. Το μηνιάτικο μέχρι τις 15-20 του μήνα σε πολλές περιπτώσεις εξανεμίζεται. Οι τιμές σε βασικά αγαθά έχουν εκτροχιαστεί και πιέζουν προς τα πάνω τις τιμές και στα καταστήματα εστίασης και παντού. Το χοιρινό έχει γίνει μοσχάρι και το μοσχάρι … χαβιάρι. Τα market pass δεν αποτελούν λύση -πόσο μάλλον μόνιμη – αλλά ομολογία αποτυχίας και αδυναμίας ελέγχου της αγοράς και προάσπισης του καταναλωτή. Ο κ. Πατούλης αντί να τρέχει πίσω από τις εκδηλώσεις μην χάσει καμιά φωτογραφία οφείλει επιτέλους να ασκήσει χρηστά τις αρμοδιότητες της αιρετής περιφέρειας και να συνεργαστεί με το αρμόδιο Υπουργείο ώστε οι τιμές να πιεστούν προς τα κάτω και να σταματήσει αυτό το ανεξέλεγκτο πάρτι αισχροκέρδειας που πλήττει ευθέως τους συμπολίτες μας», υπογράμμισε ο Γιάννης Σγουρός.

Επιπλέον σημειώνει ότι «στο παρελθόν οι καθημερινοί έλεγχοι των Νομαρχιών Αθήνας και Πειραιά είχαν αναδείξει σειρά παραβάσεων και κακώς κείμενα της αγοράς (διαφορές τιμών από το ράφι στο ταμείο, διαφορές τιμών από το τελωνείο ή από το χωράφι στο ράφι, είσπραξη υπερτιμήματος κ.α.) που αντιμετωπίστηκαν με αυστηρότητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών καταναλωτών».