Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Σπύρος Βούγιας, αντιπρόεδρος ο Χάρης Αηδονόπουλος και γραμματέας η Ελισάβετ Αλατσίδου

Σε συναινετικό κλίμα και με την ανταλλαγή ευχών για καλή και γόνιμη θητεία πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου.

Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Σπύρος Βούγιας, προερχόμενος από την παράταξη του δημάρχου, νέος αντιπρόεδρος ο Χάρης Αηδονόπουλος από τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Ζέρβα και γραμματέας η Ελισάβετ Αλατσίδου από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Σπύρου Πέγκα. Και οι τρεις εκλέχθηκαν με 40 ψήφους υπέρ και τρία λευκά, που προήλθαν από τους συνδυασμούς «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Πόλη Ανάποδα».

Ο κ. Βούγιας, αμέσως μετά την εκλογή του, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους για την τιμή που του έκαναν να τον εκλέξουν με ισχυρή πλειοψηφία στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. για τα επόμενα 2,5 χρόνια. «Αποτελεί τιμή και πρόκληση για μένα να ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις», δήλωσε.

Τόνισε, δε, πως «στόχος είναι να αποκαταστήσουμε την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και να καταστεί ανοιχτό εργαστήριο αναστοχασμού και δράσης». Ενημέρωσε ακόμη πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί μια άτυπη συνάντηση των επικεφαλής των επτά παρατάξεων που εξελέγησαν από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και πως η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Σώματος θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του, ο νέος αντιπρόεδρος κ. Αηδονόπουλος κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να δουλέψουν «για την πόλη ώστε να γίνει πιο ανθρώπινη και πιο σωστή», ενώ η κ. Αλατσίδου πρόσθεσε πως «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Βασίζομαι στη συνεργασία προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

Εκλέχθηκαν τα νέα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής 

Τα νέα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, που θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Οικονομικής, της Ποιότητας Ζωής καθώς και της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία καταργείται, εκλέχθηκαν στις σημερινές δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόεδρος της εννεαμελούς Δημοτικής Επιτροπής ορίστηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Γάκης.

Μετά από ψηφοφορία εκλέχθηκαν και τα οκτώ τακτικά μέλη. Από τη διοικούσα παράταξη εξελέγησαν οι αντιδήμαρχοι Λάζαρος Ζαχαριάδης, Γιώργος Αρβανίτης, Γιώργος Δημαρέλος, Πρόδρομος Νικηφορίδης και Αθανάσιος Ζιώγας. Από την αντιπολίτευση εξελέγησαν τρία τακτικά μέλη οι Σωκράτης Δημητριάδης και Μιχάλης Κούπκας από την παράταξη Ζέρβα και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την παράταξη Πέγκα.